Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον προεξοφλεί πως η Εθνική Αγγλίας θα περάσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής για το Euro 2020 κι έτσι αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές όλες τις παμπ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, χαλαρώνοντας έτσι για λίγο τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για επιπλέον 45 λεπτά, έως τις 23:15 (τοπική ώρα), σε περίπτωση που ο τελικός του Euro 2020 χρειαστεί παράταση ή πέναλτι για να ολοκληρωθεί. Ολα αυτά βέβαια μόνο σε περίπτωση που η Αγγλία ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας στον αυριανό ημιτελικό και περάσει στον μεγάλο τελικό.

Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν για σημαντικές εκδηλώσεις στη Βρετανία, όπως το Μουντιάλ του 2014 ή και βασιλικούς γάμους.

Ο τελικός της Κυριακής στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου θα ξεκινήσει στις 20.00 (τοπική ώρα), με 60.000 οπαδούς να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει με τη Δανία στον ημιτελικό την Τετάρτη και -σε περίπτωση που προκριθεί- θα βρει απέναντί της είτε την Ιταλία είτε την Ισπανία, που αναμετρώνται απόψε.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τις συγκεκριμένες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα δεν έχει ακόμη επικυρωθεί, αλλά το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί μόνο στην Αγγλία. Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλη η χώρα ασχολείται με το φετινό Euro και αυτό το μέτρο θα επιτρέψει στους ανθρώπους να απολαύσουν τον αγώνα στις παμπ εάν το επιθυμούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA