Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα για τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης έφτασε. Ιταλία - Αγγλία στον τελικό του Euro 2020 και όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Γουέμπλεϊ εκεί που στις 22:00 θα γίνει η σέντρα του μεγάλου αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Euro 2020: Το πανόραμα ως και τον τελικό

Από τη μία η οικοδέσποινα Αγγλία, που αναζητά το πρώτο της τρόπαιο στη διοργάνωση και... τραγουδώντας «it's coming home» αναβιώνει στιγμές του 1966 όταν και κατέκτησε το Μουντιάλ, το μοναδικό κύπελλο που βρίσκεται στο Νησί.

Και από την άλλη η Ιταλία, απαντώντας «it's coming Rome». Η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από το 1968 όταν και κατέκτησε για τελευταία -και μοναδική φορά- το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν περισσότερες συμπάθειες, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Νησί καθώς ακόμα και οι Σκωτσέζοι έχουν ταχθεί ανοικτά μαζί τους. Και αυτές οι συμπάθειες αυξήθηκαν μετά από την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό με την αμφισβητούμενη νίκη της στον ημιτελικό με τη Δανία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, χρειάστηκε να αποκλείσει την Ισπανία στα πέναλτι για να κλείσει μία θέση στο μεγάλο παιχνίδι.

Οι οπαδοί των Άγγλων έχουν στήσει πάρτι έξω από το Γουέμπλεϊ πολλές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Μέσα στο γήπεδο θα βρίσκονται περίπου 58.000 Βρετανοί αλλά και πάνω από 6.500 Ιταλοί που ζουν στο Νησί και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο. Υπενθυμίζεται πως το 75% του γηπέδου θα έχει κόσμο, παρά τις ελπίδες που υπήρχαν αμέσως μετά τον ημιτελικό για 100% πληρότητα!

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Euro 2020, διεξήχθη εκείνος του Copa America με την Αργεντινή να επικρατεί (1-0) της Βραζιλίας και να κατακτά το Κύπελλο Λατινικής Αμερικής.

Δείτε live την εξέλιξη του τελικού στο Gazzetta

ΤΑ ΓΚΟΛ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA