Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αμυντικές... ανορθογραφίες της Εθνικής Ελλάδος στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, στέρησαν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το... χαμόγελο πριν τις επίσημες αναμετρήσεις του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε Κόσοβο (εκτός έδρας, 5/9) και Σουηδία (στο ΟΑΚΑ, 8/9). Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Ελβετία σε φιλική αναμέτρηση, «πληρώνοντας» τα αμυντικά κενά στο 7΄ και το 51΄, όταν οι Στίβεν Ζουμπέρ και Ρούμπεν Βάργκας, αντίστοιχα, νίκησαν τον Βλαχοδήμο. Στο 34΄ ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποψινή ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής σε φιλική αναμέτρηση από τον Οκτώβριο του 2020. Στον αντίποδα, νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μουράτ Γιακίν στην τεχνική ηγεσία της Ελβετίας.

Η Ελβετία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Εθνική και εκμεταλλευόμενη την ασφυκτική πίεση της άνοιξε το σκορ στο 7΄ με πρωταγωνιστή το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Ζούμπερ. Ο 30χρονος εξτρέμ αξιοποίησε την ασίστ του Βίντερ και και με πλασέ με το αριστερό έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 25΄, όταν και η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε στροφές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στο 34΄ έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Παυλίδη, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπακασέτα και σπόντα από τα δεξιά. 

Ωστόσο, τα αμυντικά κενά, κυρίως στις αντεπιθέσεις των Ελβετών έκαναν την επανεμφάνιση τους στο 51΄, με τον Ζούμπερ να φεύγει από τα αριστερά και να τροφοδοτεί τον Βάργκας, ο οποίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στον εναπομείναντα χρόνο η Ελλάδα είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει νέα ισοφάριση. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντι Μουνούκα (Φινλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάνταλος, Μαυροπάνος

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46΄ Λοτόμπα), Βίντμερ (46΄ Γκαρσία), Τσόμερ (45΄ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Ζούμπερ (64΄ Φάσναχτ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46΄ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (69΄ Ζεκίρι). 

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79΄ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65΄ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46΄ Γιαννούλης), Μπακασέτας (65΄ Μάνταλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46΄ Σιώπης), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (70΄ Δουβίκας). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA