Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 1-1 στο Κόσοβο δεν άφησε περιθώρια στην Ελλάδα που κυνήγησε και κατάφερε την υπέρβαση με νίκη κόντρα στη δεύτερη του ομίλου, Σουηδία με 2-1. Τα γκολ για την Εθνική τα πέτυχαν ο Τάσος Μπακασέτας (62') και Τάσος Παυλίδης (74'). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι είναι να μειώσουν στο 80' με τον Ρόμπιν Κουέισον. 

Μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι πήραν σταδιακά τον έλεγχο του ματς και δεν επέτρεψαν στους διεθνείς να κρατήσουν την μπάλα, αναγκάζοντας τους σε βιαστικές ενέργειες. Μετά από ένα δύσκολο 15λεπτο, Μπακασέτας και Δουβίκας συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον πρώτο να κάνει το 1-0 στο 62ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπουχαλάκη πέρασε λίγο έξω!

Το γκολ προκάλεσε ενθουσιασμό στους «γαλανόλευκους», ωστόσο ο Κλάεσον λίγο έλειψε να τους προσγειώσει απότομα, αλλά η μπάλα μετά το πλασέ του στο 67ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους, αναζητώντας την ισοφάριση κι η Ελλάδα «χτύπησε» στην κόντρα, με τον Τζόλη που είχε μπει ως αλλαγή να στρώνει στον Παυλίδη, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 74’. Η φάση ήταν οριακή αλλά μετά τον έλεγχο που έγινε από το VAR μέτρησε κανονικά.

Η Εθνική έβαλε γερές βάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να τις κρατήσει για πολλή ώρα καθώς στο 80ο λεπτό ο Βλαχοδήμος δεν έδιωξε σωστά το σουτ του Φόρσμπεργκ κι ο Κουάισον έκανε το 2-1 και το ματς ξανά ντέρμπι! Οι παίκτες του Φαντ Σχιπ από εκεί και πέρα έπαιξαν με ξεκάθαρο στόχο να διαχειριστούν το προβάδισμα, με τους Σουηδούς να κρατούν την μπάλα και να προσπαθούν να απειλήσουν.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας, Παυλίδης.

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον, Χελάντερ, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι, Ίζακ.

Εθνική Ελλάδος: Με Ζορμπά αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη 

Τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα για την 6η αγωνιστική της ευρωπαϊκής ζώνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, η οποία ήταν όμως διαφορετική...

Την ώρα που άπαντες στέκονταν αμίλητοι, από τα μεγάφωνα ακούγονταν οι πασίγνωστες πρώτες νότες του «Ζορμπά», που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ηταν μια ανατριχιαστική στιγμή στο στάδιο του Αμαρουσίου.

https://twitter.com/EnzoNava97/status/1435676494798462986?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA