Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League πέτυχε ο Αρης επικρατώντας 1-0 του φλύαρου Παναθηναϊκού με σκόρερ τον Καμαρά. Επικράτησε η ΑΕΚ (1-0) της Λαμίας, δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ (2-1) στο Αγρίνιο, άνετη «τεσσάρα» του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα.

Αναλυτικά, οι σημερινοί αγώνες για τη Super League:

Αρης – Παναθηναϊκός 1-0

Eνα γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 10ο λεπτό στάθηκε αρκετό για να φτάσει ο Aρης στην πρώτη φετινή του επιτυχία. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε - μία μοιρασμένη - αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Super League.   

Οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή τους στιγμή. Από βολέ του Σωκράτη Διούδη, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που συνεργάστηκε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, με τον Μαυριτανό επιθετικό να ανοίγει από κοντά το σκορ στο 10’. Μετά το 20λεπτο το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές με κινητήριο μοχλό τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, φτάνοντας δύο φορές με τον Φώτη Ιωαννίδη κοντά στην ισοφάριση - την πρώτη αστόχησε στο πλασέ ο 21χρονος φορ ενώ στη δεύτερη, με το κεφάλι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουλιάν Κουέστα. Ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος.  

Το δεύτερο ξεκίνησε με καθολική υπεροχή των γηπεδούχων. Το δυνατό σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι (50’) πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διούδη ενώ άστοχα ήταν τόσο η κεφαλιά του Μπαντού Εντιαγέ (59’) όσο και το σουτ του Λούκας Σάσα (63’). Κι όταν χρειάστηκε, όπως στο 65’ με το δυνατό σουτ του Εντιαγέ, ο Διούδης «φώναξε παρών». Τα ηνία στη συνέχεια πήραν και πάλι οι φιλοξενούμενοι, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Στο 69’ ο Κουέστα διόρθωσε την τελευταία στιγμή και προ του Ιωαννίδη το λάθος που έγινε έπειτα από ασυνεννοησία με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής απέναντι στον Έλληνα φορ και στη φάση του 76ου λεπτού.   Ο Άρης κράτησε τη νίκη, πήρε το πρώτο φετινό του «τρίποντο» και έβαλε σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια τον Παναθηναϊκό που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του έπειτα από αυτή στα Γιάννενα με το ίδιο σκορ.  

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) 

Κίτρινες: Εντιαγέ, Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Καμαρά, Σούντγκρεν - Ρούμπεν, Χουάνκαρ.  

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (46’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Γκάμα (71’ Ματέο), Καμαρά. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα). 

ΑΕΚ – Λαμία 1-0

Με δύσκολη νίκη 1-0 επί της Λαμίας, συνέχισε η ΑΕΚ τους αγώνες της στην 3η ημέρα της Super League. Χάρη στο γκολ του Αραούχο στο 67΄ η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πήρε τους 3 βαθμούς στο ΟΑΚΑ και διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθησή της ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (26/9, 20:30). Εξαιρετικά διαβασμένη η Λαμία, έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ καθώς κατάφερε να μπλοκάρει δύο παίκτες-βαρόμετρα για την επιθετική παραγωγή των «κιτρινόμαυρων». Εξω από τα νερά τους έμοιαζαν οι Τσούμπερ και 'Αμραμπατ, ενώ και ο Γέβτιτς δεν ανταποκρίθηκε σε ρόλο οργανωτή. Έτσι, έμειναν κάποιες εμπνεύσεις του Σέρχιο Αραούχο που ήταν ορεξάτος και «ενοχλητικός» για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μια κεφαλιά του Τζαβέλα από κόρνερ του Γέβτιτς ήταν η καλύτερη στιγμή της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η ομάδα του Γρηγορίου δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση. 

Στο 51΄ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ ο Μανουσάκης εντελώς μόνος στο πρώτο δοκάρι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και λίγο αργότερα με τον Χατζισαφί να βάζει τελευταία στιγμή το τάκλιν στον Ελεθεριάδη, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έστω και με τη βοήθεια της τύχης από μονομαχία Βύντρα-Τάνκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Αραούχο ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό αριστερό σουτ στο 67΄. Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 79΄, με τον Βλαχομήτρο να αστοχεί εντελώς μόνος απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ενώ στο 83΄ οι φιλοξούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καραμάνου από τον Σάκχοφ. Το ματς με τον Λε Ταλέκ να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 89΄ μετά από κόρνερ.  Έτσι, διά πυρός και σιδήρου, η ΑΕΚ κατάφερε να αποφύγει μία εντός έδρας απώλεια, ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας.

Διαιτητής: Σάκχοφ - Ζαμπάλας, Τζανδάρης, Σαραμαντάς

Κίτρινες: Ρόμανιτς

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν (90+1΄ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64΄ Σάκχοφ), 'Αμραμπατ (46΄ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (64΄ Ανσαριφάρντ), Αραούχο (73΄ Μάνταλος)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (66΄ Προβυδάκης), Νούνιες (88΄ Ορτέγκα), Ελευθεριάδης (74΄ Βάχομήτρος), Μανούσος (66΄ Τάιρον), Μανουσάκης (66΄ Καραμάνος), Ρόμανιτς

Ολυμπιακός – Απόλλων 4-1

Ο Ολυμπιακός πέρασε το έως τώρα πιο εύκολο και ξένοιαστο φετινό απόγευμά του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου επιβλήθηκε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 3ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 8΄ με τον επανακάμψαντα στη δράση Μασούρα κι έφτασαν στο 3-0 με τα δύο πρώτα γκολ του Τικίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο 47ο και 72ο λεπτό, για να μειώσει ο Ντάουντα στο 79΄ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Βρουσάι στο 87΄. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, που απόντος του τραυματία Ελ Αραμπί είδαν το δεύτερο «κανόνι» τους να σκοράρει δις ανοίγοντας «λογαριασμό» στη Λίγκα της περιόδου 2021-22.

Ο Βραζιλιάνος άσος προειδοποίησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με την κεφαλιά του να φεύγει μόλις άουτ, ενώ στο 7΄ νέα κεφαλιά του μπλόκαρε ο Κότσαρης. Σο επόμενο λεπτό όμως ο Αγκιμπού Καμαρά συνέκλινε και πλάσαρε, ο Κότσαρης απέκρουσε αρχικά και ο Μασούρας στο ριμπάουντ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Προϊόντος του χρόνου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να κρατά περισσότερο την μπάλα και ισορρόπησε, ενώ στο 40΄ και σε ξεκάθαρο χέρι του Μπρούνο Άλβες στην περιοχή ο διαιτητής Κουτσιαύτης «είδε» επιθετικό φάουλ του Καμαρά.

Στο 47΄ ο Τικίνιο διπλασίασε, όταν σε κόρνερ του Μασούρα με δυνατό άλμα και κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Κότσαρη για το 2-0, ενώ ο ίδιος με προσωπική ενέργεια και φοβερό σουτ στο 72΄ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Το «γκολ της τιμής» για τους φιλοξενούμενους σημείωσε στο 79΄ ο Ντάουντα ύστερα από φάση διαρκείας, που ανέδειξε γι΄ άλλη μια φορά τα ανασταλτικά προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού, αλλά στο 87΄ ο Βρουσάι «έγραψε» το τελικό 4-1 απέναντι σε μια άμυνα που στους πρώτους τρεις αγώνες της έχει δεχθεί 11 γκολ!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76΄ Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσουκ (67΄ Καρμπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (77΄ Σουρλής), Ονιεκούρου (76΄ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (67΄ Λόπες), Τικίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (67΄ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (67΄ Βιτλής), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58΄ Παμλίδης), Ματέι (82΄ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (57΄ Ντάουντα).

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2

Μετά το Γιβραλτάρ και την Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρίτο σερί «διπλό» μέσα σε έξι ημέρες, επικρατώντας δύσκολα του πολύ καλού Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Οι Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους περσινούς Κυπελλούχους Ελλάδας, ισοφάρισε προσωρινά για τους Αγρινιώτες ο Ντίας.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μουργκ, όμως ο Ροντρίγκες αντέδρασε πολύ καλά κι έδιωξε με τα πόδια. Αντίστοιχα πολύ καλή ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ του Παναιτωλικού στο 15’ στο σουτ του Αουγκούστο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βέργου. Στο 29’ έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ντίας, ο Βέργος δεν πρόλαβε για λίγο να βρει την μπάλα προς την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο 32’ ο ΠΑΟΚ πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Από «30άρα» μπαλιά του Αουγκούστο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μιτρίτσα «τρύπωσε» ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον δικέφαλο του Βορρά. Στο 39’ ο Ντέιμπι Φλόρες εκτέλεσε φάουλ λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο 45λεπτο, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Λούι και κεφαλιά του Βέργου, ο Τζόναθαν Μόρσεϊ από τα δύο μέτρα βγήκε άτσαλα την μπάλα που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με τον Τέιλορ στο 46’, ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Πασχαλάκη, όμως ο Παναιτωλικός πατούσε πολύ καλύτερα πλέον στο γήπεδο και το επιβεβαίωσε στο 59’. Από κόρνερ του Τσιγγάρα, ο Βέργος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντίας με δεύτερη κεφαλιά-ψαράκι από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Τρία λεπτά αργότερα (62’) ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Λούι από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 66’ ο Ντουάρτε έχασε απίστευτη ευκαιρία σουτάροντας με τη μία, πολύ λίγο άουτ έπειτα από τη σέντρα του Λούι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 80’ με πολύ ωραίο πλασέ του Σίντκλεϊ στη γωνία, έπειτα από ωραία συνεργασία των Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι, που κατέληξε στον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ του δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος έκανε το 2-1. Το «τρίποντο» της νίκης για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, είχε (και) την «υπογραφή» του Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική απόκρουση με το... στήθος στο 88’ σε εξ επαφής πλασέ του Καρέλη, τρία λεπτά μετά την είσοδο του τελευταίου στον αγώνα.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Κίτρινες: Κορνέλιους, Φλόρες - Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Αουγκούστο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Κορνέλιους (85’ Μαλής), Φλόρες (69’ Βαρόνε), Ντίας, Μόρσεϊ (46’ Μεντόσα), Ντουάρτε (81’ Μπαρμπόσα), Τσιγγάρας, Βέργος (85’ Καρέλης). 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (71’ Εσίτι), Αουγκούστο, Μουργκ (63’ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (71’ Σφιντέρσκι). 

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Χωρίς νίκη παραμένουν στο πρωτάθλημα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης μετά το σημερινό μεταξύ τους 0-0 στο Ηράκλειο, για την 3η αγωνιστική (εμβόλιμη) της Super League. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το αήττητο με τρεις ισοπαλίες, οι δύο εντός έδρας, ενώ για τους Αρκάδες ήταν η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία (έχουν και μία ήττα) και αυτή μακριά από το «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» (0-0 με τον Παναιτωλικό). 

Καλό ρυθμό είχε το ματς στο πρώτο μέρος, με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει καλύτερα στο ματς και τον ΟΦΗ να ισορροπεί μετά το 20΄, χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 11΄ το σουτ του Κρέσπι από καλή θέση στην περιοχή πέρασε λίγο άουτ.  Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 31΄ με τον Παπαδόπουλο ν΄ απομακρύνει το σουτ του Ντουρμισάι. Έξι λεπτά μετά το βολέ του Λάμπρου έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 39΄ οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία με τον Βαλιέντε να σηκώνεται μόνος του στο ύψος του πέναλτι, πήρε την κεφαλιά με τον Επασί να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για να προηγηθεί. Οι παίκτες του Νιόπλια, όμως, δεν είχαν καλά τελειώματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν΄ απειλήσουν ουσιαστικά τον Παπαδόπουλο.  Μετά το 75΄ το ματς είχε πολλές διακοπές λόγω των συχνών φάουλ που σημειώθηκαν, ενώ καμία από τις δύο ομάδες δεν έχασε κλασική ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της νίκης. Ένα σουτ του Καπίγια στις καθυστερήσεις μπλόκαρε εύκολα ο Επασί.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Κίτρινες: Πασαλίδης, Νέιρα - Γκαρσία, Βαλιέντε

Οι ενδεκάδες: 

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (61΄ Ραχμάν, Γιαννούλης (79΄ Κοροβέσης), Καμάου (61΄ Βαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν (77΄ Σελίμοβιτς), Γκαλέγκος, Νέιρα, Λάμπρου (46΄ Καστάινιος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλος Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Χριστόπουλος, Καστάνο, Τασουλής (72΄ Σόνι), Βαλιέντε, Σαντάφε (85΄ Κανελόπουλος), Κρεσπί, Γκόμες (60΄ Καπίγια), Σίτο (46΄ Άλβαρες), Μπενίτο Άσιερ (60΄ Μπαράλες)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA