Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και τα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτά που στέρησαν από την Εθνική Ελλάδας την ελπίδα στο όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ του 2022 καθώς την ανάγκασαν σε ήττα από τη Σουηδία με 2-0. Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, πέτυχε γκολ με τον Παυλίδη μόλις στο 4', στη συνέχεια είχε δυο δοκάρια, ήταν απειλητική, είχε διάθεση, είχε βραχυκυκλώσει τη Σουηδία αλλά δεν κατάφερε να βάλει γκολ και αυτό ήταν που πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα ατομικά λάθη των παικτών της Εθνικής και έτσι το 2-0 ήρθε σχεδόν φυσιολογικά αν και τίποτα δεν έδειχνε πως αυτή θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα.

Με συνεχές πρέσινγκ η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους Σουηδούς, οι οποίοι σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν έγιναν απειλητικοί ούτε μία φορά. Το παιχνίδι πήγαινε καλά για την Ελλάδα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο όλα πήγαν στραβά και άρχισαν τα λάθη. Το πρώτο από αυτά τα λάθη έγινε στο 59′ και ήταν από τον Μαυροπάνο, ο οποίος ανέτρεψε τον Ισάκ, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Φόρσμπεργκ να ευστοχεί, κάνοντας το 1-0. Το δεύτερο λάθος ήρθε ένα 10λεπτο αργότερα, στο 69′, όταν ο Όλσεν έκανε το βολέ και η άμυνα… κοιμήθηκε, με συνέπεια ο Ίσακ να πάρει τη μπάλα, να περάσει και τον Βλαχοδήμο και να γράψει το 2-0. Τα πράγματα, πλέον, ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα αφού είχε χαθεί όλη η πίστη και η καλή ψυχολογία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες, αφού στο 86′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χατζηδιάκος.

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Κλάεσον (81′ Σβάνμπεργκ), Κουάισον (87′ Γκιόκερες), Ίσακ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA