Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια φωτοβολίδα ήταν η αιτία του τραγικού θανάτου του Χαράλαμπου Μπλιώνα στο γήπεδο της Λάρισας, σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου του 1986.

Ο αγώνας της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ ήταν από μέρες το θέμα της κουβέντας στα καφενεία και στα μαγαζιά της Λάρισας . Η Κυριακή, του Αγίου Δημητρίου, ήταν γιορτή για τους κατοίκους της πόλης που δεν έβλεπαν την ώρα να μπουν στο Αλκαζάρ να δουν την ομάδα τους να λυγίζει τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα 16 Οκτωβρίου η Γουατεμάλα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες 

Και πραγματικά η ΑΕΛ νίκησε εκείνο το παιχνίδι  2-1, αλλά ουδείς, μετά το τέλος τους αγώνα, νοιάστηκε για το αποτέλεσμα. Όλοι ρωτούσαν «Τι έγινε με το παλικάρι;»….

Το παλικάρι ήταν ο Μπάμπης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, που είχε έρθει στη πόλη από την Ελασσόνα να για να δει τους γονείς του. Λίγες μέρες πριν είχε διοριστεί ως καθηγητής στη ΣΕΛΕΤΕ.  

Οι φίλοι του δεν τον άφησαν να μείνει μόνος στο σπίτι το μεσημέρι. «Θα πάμε στο γήπεδο», τον πίεζαν.

«Μα δεν έχω ξαναπάει» τους έλεγε.

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά» τον ξαναπίεσαν.  Και δέχτηκε δίχως να γνωρίζει πώς θα ήταν η πρώτη, αλλά και η τελευταία φορά που θα έμπαινε σε γήπεδο! Το παιχνίδι δεν είχε αρχίσει όταν οι οπαδοί άρχισαν τις… εχθροπραξίες.

Η φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ και καρφώθηκε στην καρωτίδα του 29χρονου καθηγητή, που για πρώτη φορά έμπαινε σε γήπεδο! 

https://www.youtube.com/watch?v=luXDz-BNLkQΟ φώσφορος κατέκαιγε την καρωτίδα του άτυχου λαρισαίου. Όσοι βρέθηκαν πλάι του προσπάθησαν μάταια να τον βοηθήσουν. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, μάλιστα, στην εικόνα του Χαράλαμπου Μπλιώνα να ψυχορραγεί, έπαθε καρδιακή προσβολή!

Δυο γιατροί που βρέθηκαν ανάμεσα στους φιλάθλους παρείχαν στον Χαράλαμπο Μπλιώνα τις πρώτες βοήθειες. Όμως, όταν η μοίρα σε έχει σημαδέψει, ποτέ δεν χάνει το στόχο της: Η απουσία ασθενοφόρου από το γήπεδο ήταν εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων.  Όταν ο Μπλιώνας διακομίστηκε, έπειτα από πολύ ώρα στο νοσοκομείο πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αν υπήρχε ασθενοφόρο...

Τις επόμενες ημέρες παιδίατρος που βρισκόταν στο περιστατικό, θα δηλώσει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», πως αν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο, ο Μπλιώνας θα είχε σωθεί!    

Ο αγώνας άρχισε και τέλειωσε δίχως καμία τύψη… Απλά δεν ακούστηκαν από τα μεγάφωνα διαφημιστικές πληροφορίες… σε ένδειξη πένθους. 

Οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη 19χρονου οπαδού που δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο του Χαράλαμπου Μπλίωνα. Τρία χρόνια μετά την καταδίκη του, αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής και επέστρεψε σπίτι του. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας δεν γύρισε ποτέ από το γήπεδο και ποτέ δεν διηγήθηκε τι είχε ζήσει μέσα σ' αυτό. Διηγούνται άλλοι την τραγική ιστορία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA