Μενού
  • Α-
  • Α+

Φτωχότερο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (17/12) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο θρυλικός αμυντικός, Μίμης Στεφανάκος, ο οποίος ήταν και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού.

Θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τιμώντας για επτά χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής Ελλάδος. Με την ερυθρόλευκη αγωνίστηκε σε 170 και σημείωσε 3 γκολ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα ΕΠΣ Πειραιώς και το βαλκανικό κύπελλο το 1963.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε ελληνικές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό απέρριψε προτάσεις από την Ιντερ και τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, το 1965 ταξίδεψε στην Νότια Αφρική, όπου και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς

Το αντίο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρετά τον θρυλικό Μίμη Στεφανάκο, που άφησε απόψε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Ο Μίμης Στεφανάκος φόρεσε για επτά χρόνια (1958-1965) την ερυθρόλευκη φανέλα, τιμώντας τη όπως της αρμόζει. Στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, έξι φορές το Κύπελλο, πήρε ένα Βαλκανικό Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Μίμη Στεφανάκο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA