Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο είναι γνωστός για τις εκπλήξεις, αλλά στη φάση των «16» και τους αγώνες ρεβάνς που έγιναν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, δεν σημειώθηκε καμία. Ετσι, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Λεβαδειακό, νίκησε 2-0 τους Βοιωτούς και προχώρησε στη συνέχεια της διοργάνωσης. Στους «8» προκρίθηκε και ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-1 της Λάρισας, ενώ στην επόμενη φάση πέρασαν Παναιτωλικός και η Αναγέννηση Καρδίτσας που έγραψε Ιστορία ως η μόνη ομάδα της Super League 2 (πρώην Γ' Εθνική).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

Παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Λεβαδειακό, νίκησε 2-0 τους Βοιωτούς στη ρεβάνς της μεταξύ τους αναμέτρησης για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, υπερκάλυψε την ήττα της πρώτης συνάντησης (2-3) και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Τικίνιο Σοάρες, που παίζοντας βασικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός πολιόρκησε την περιοχή του Στογιάνοβιτς από την αρχή, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Ονιεκούρου, Βαλμπουενά, Βρουσάι και τελικά άνοιξε το σκορ με τον Βραζιλιάνο φορ στο 25'.

Στο χρονικό εκείνο σημείο ο Βαλμπουενά σέντραρε, ο Τικίνιο πάτησε δυνατά και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λιάγκας έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 31΄ και η ομάδα του το πλήρωσε στο 43': ο Ρέαμπτσουκ γύρισε στον Ονιεκούρου, που έκανε κάκιστο πλασέ στην κίνηση, δεν έδιωξαν σωστά οι αμυντικοί και αφού ο Τικίνιο σταμάτησε την μπάλα με το στήθος, σκόραρε για το 2-0, που έμεινε ως το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (83΄ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (83΄ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά (88΄ Σουρλής), Ονιεκούρου (62΄ Ροντρίγκες), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62΄ Α. Καμαρά), Τικίνιο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71΄ Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι, Πολέτο (82΄ Αλμπάνης), Μεχία (82΄ Μυτίδης), Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63΄ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63΄ Λινάρδος).

ΠΑΟΚ - ΛΑΡΙΣΑ 3-1

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Τσούμπα Ακπομ, ο οποίος στα 13 λεπτά συμμετοχής του στο παιχνίδι έδωσε «οξυγόνο» στην ομάδα του, ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» με το τελικό 3-1 επί της ΑΕΛ στην Τούμπα, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, το «εισιτήριο» για τη συνέχεια του στον θεσμό, σ' ένα παιχνίδι που οι Θεσσαλονικείς πέρασαν από δύσκολες στιγμές, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία βρήκαν τις ευκαιρίες και σκόραραν για να πάρουν την σημαντική αυτή νίκη πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 23' με αυτογκόλ του Γκοτζαμανιδη με κεφαλιά, μετά από προσπάθεια του Αντριγια Ζίβκοβιτς και λανθασμένη εκτίμηση του αμυντικού της Λάρισας να απομακρύνει με το κεφάλι. Στο 60' η θεσσαλική ομάδα πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Όγκμποε, το οποίο αφού ερευνήθηκε από τον VAR κατακυρώθηκε με σχετική καθυστέρηση με την ισοφάριση (1-1) της θεσσαλικής ομάδας να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Η Λάρισα συνέχισε να απειλεί και στο 68' πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Όγκμποε η μπάλα όμως εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Τη λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε στο 82' ο Τσούμπα Ακπομ: Με ωραία κεφαλιά ψαράκι μετά από πρώτη κεφαλιά του Ζιφκοβιτς, παραβίασε την εστία του Σουλούκου για να γράψει το 2-1 και να προσφέρει προοπτική λύτρωσης στην ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπα Ακπομ με ένα εξαιρετικό γωνιακό σουτ πετυχαίνει ένα θαυμάσιο γκολ στέλνοντας την μπάλα στη γωνία της εστίας του Σουλούκου γράφοντας το τελικό 3-1 που επισφραγίζει την πρόκριση της ομάδας του στη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια (84' Σίντκλει), Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (68' Μπίσεσβαρ),  Σφιντέρσκι, Αντ. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο. 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούμια), Μπαντιμπαγκά (89' Κούστα), Γλυνός (86' Μαυρίας), Όγκμποε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες απέναντι στη Νίκη Βόλου, της οποίας επιβλήθηκε και στη ρεβάνς του Αγρινίου με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βολιώτες παραλίγο να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Μιράντα «σημάδεψε» το δοκάρι του Ροντρίγκες, για να τελειώσει το παιχνίδι ο Βέργος στο 90΄+4 με το γκολ που σημείωσε στην αντεπίθεση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ροντρίγκες, Λούι (84΄ Αποστολάκης), Μάλης, Κορνέλιους, Περέιρα (57΄ Βέργος), Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (84΄ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65΄ Τσιγγάρας), Καρέλης (84΄ Μπαρμπόσα).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Αλιατίδης, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Τσουκαλάς (84΄ Μέτσε), Παναγιωτίδης (74΄ Μιράντα), Ανδρέου (74΄ Βλαχομήτρος), Κάσσος, Γρομητσάρης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5-0

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει η Αναγέννηση Καρδίτσας. Στον αγώνα ρεβάνς της 6ης φάσης, οι Θεσσαλοί συνέτριψαν 5-0 τον Άγιο Νικόλαο και, σε συνδυασμό με τη νίκη τους (1-0) στο παιχνίδι της Κρήτης, έγιναν η πρώτη -χρονικά- ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα, εκεί όπου πολύ πιθανά η ΑΣΑ να είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Super League 2.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Λαγός (46΄ Μπάλλας), Κοτσώνης, Πολίτης (77΄ Θεολόγης), Μανιός, Σταμόπουλος (77΄ Γκουγκούδης), Πλέγας, Βιδάλ (64΄ Γκίνη), Αθανασιάδης (64΄ Μπενγκόα).

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Νίκος Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής (69΄ Τζιλάι), Κατσαρός, Πιθαρούλης (78΄ Μαυρής), Τσανάι, Φουκαράκης, Κίτος, Μηνάς, Παπαδόπουλος (78΄ Πάγια), Νοκάι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA