Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Αρη στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στην καλή του μέρα με αποτέλεσμα στο... καλημέρα του 2022 και την επανέναρξη του πρωταθλήματος να «ξοδέψει» δύο βαθμούς κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Αντίθετα, η ΑΕΚ παρά τη μέτρια εμφάνιση, κατάφερε να νικήσει με 2-0 στη Λαμία.

Διαβάστε ακόμη: Νόβακ Τζόκοβιτς: Παραμένει υπό κράτηση στο αεροδρόμιο - Απειλείται... διπλωματικό επεισόδιο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-0

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» στο 2022, νίκησε τον Άρη με 2-0 στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ανέβηκε ξανά στην 4η θέση (φτάνοντας στο +5 απ’ τον αντίπαλό του και με ματς λιγότερο) και «πάτησε» ακόμη πιο γερά στις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν. Μεγάλο ματς απ’ τους Αϊτόρ και Παλάσιος που οδήγησαν τους «πράσινους» στην τρίτη σερί εντός έδρας νίκη τους με 2-0, δεν απείλησε ο Άρης πλην του δοκαριού του Μπεναλουάν στο 40’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (85’ λ. τρ. Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (85’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (90’+2’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα (53’ Μπερτόλιο), Τζέγκο, Εντιαγέ (85’ Χαΐροβιτς), Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Λούμορ, Λόπεθ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Έπαιξε με τη φωτιά και «έκαψε» δύο βαθμούς στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός απέναντι στον ουραγό της Λίγκας, Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, στην επανεμφάνιση του Μανωλά (και του Λοβέρα) στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν τη «γάτα με το ποντίκι» και είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως οι παίκτες του αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και επιπόλαιοι. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή τους λόγω κορονοϊού, αλλά και του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που στέρησε από τους φιλοξενούμενους πέντε παίκτες (Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου, Κούντε, Ροντρίγκες). Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή που έφτασε στο 74% στο πρώτο ημίχρονο, έπαιζε διαρκώς στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80΄ Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90΄+5 Ντάουντα), Ιωαννίδης (86΄ Δούμας), Σίνεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85΄ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85΄ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90΄+2 Σουρλής), Καμαρά (46΄ Τικίνιο), Μασούρας (57΄ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ 0-2

Με νίκη άρχισε το 2022 για την ΑΕΚ καθώς η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πέρασε με 2-0 από τη Λαμία, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία στο 29' και ο Άμραμπατ στο 83' πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά σε απόσταση από την κορυφή. Παρά τη μέτρια εικόνα της στο Α' ημίχρονο, η ΑΕΚ ευτύχησε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού στο 45' ο Τζανδάρης βρέθηκε «μια ανάσα» από την ισοφάριση. Οι απουσίες έπαιξαν μεγάλο ρόλο για την ΑΕΚ, καθώς Τσούμπερ, Αραούχο και ο Μισελέν, ήταν εκτός. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρία στο 76΄ με τον Ταϊρόν και τελικά ο 'Αμραμπατ κατάφερε στο 83΄ να τελειώσει το ματς διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. 

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Μαζουλούξης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Νούνιες (82΄ Καραπάνος), Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82΄ Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71΄ Σιμόες), Σιμάνσκι (77΄ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Μάνταλος (86΄ Χατζησαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71΄ Γέβτιτς).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ (4/1)

  • ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 1-0
  • Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-0

ΤΕΤΑΡΤΗ (5/1)

  • Ατρόμητος - Βόλος (αναβολή)
  • Λαμία - ΑΕΚ 0-2
  • Απόλλων - Ολυμπιακός 0-0
  • ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (αναβολή)
  • Παναθηναϊκός - Αρης 2-0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA