Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξανδρος Λάμπι θα έκλεινε σε λίγες μέρες τα 22 του χρόνια. «Εσβησε», όμως, στο χορτάρι στο ξεκίνημα του αγώνα της Γ' Εθνικής στο γήπεδο της Ηλιούπολης. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, η παρουσία ασθενοφόρου δεν είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Ο Αλέξανδρος Λάμπι κατέρρευσε στο γήπεδο στον αγώνα της Ηλιούπολης με την Ερμιονίδα, με τη μητέρα του να είναι εκεί. 

Διαβάστε ακόμη: Ηλιούπολη: Η μητέρα του Αλέξανδρου Λάμπι ήταν στο γήπεδο όταν κατέρρευσε

Οσο και αν οι γιατροί προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή, κάνοντάς του μαλάξεις, ο νεαρός δεν τα κατάφερε. Ο 22χρονος κατέρρευσε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Η ομάδα της Ηλιούπολης αποχαιρέτησε τον Αλέξανδρο Λάμπι με μια ανάρτηση, στην οποία έγραφε: «Αλέκο μας, φίλε μας, αδερφέ μας. Εφυγες τόσο άδικα. Ολη η ομάδα, όλη η πόλη θρηνεί. Δεν βγαίνουν τα λόγια. Μόνο ένας αβάσταχτος πόνος και ένας κόμπος στο στομάχι. Καλό ταξίδι Αλεκάρα...». 

Φίλος και συμπαίκτης του 22χρονου, Αλέξανδρου Λάμπι, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ανέφερε: «Ημασταν μαζί στην Ηλιούπολη εδώ και δυο χρόνια. Στην Ηλιούπολη γνωριστήκαμε. Πάντα ήταν η χαρά των αποδυτηρίων. Ηρεμος άνθρωπος, ωραίος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ξαφνικά ενώ άρχισε το παιχνίδι και είχε τη μπάλα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Αμέσως, μπήκαν οι γιατροί και των δύο ομάδων, και ο γιατρός από την ΕΠΟ, του έκαναν μαλάξεις. Εφεραν τον απιδινωτή αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Είχε περάσει covid. Είχε κάνει εξετάσεις στον καρδιολόγο και οι εξετάσεις του ήταν καθαρές. Με είχε πάρει τηλέφωνο και ήταν πολύ χαρούμενος αλλά, δυστυχώς, τον χάσαμε», ανέφερε συμπαίκτης του στην Ηλιούπολη για τον θάνατο του Αλέξανδρου Λάμπι. 

Ο παίκτης θα έκλεινε σε λίγες ημέρες τα 22 του χρόνια, αλλά η μοίρα δεν στάθηκε καλή μαζί του. Ο Αλέξανδρος Λάμπι κατέρρευσε στο ξεκίνημα του αγώνα της Γ' Εθνικής στο γήπεδο της Ηλιούπολης και δεν συνήλθε ποτέ.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Λάμπι

Ο Αλέξανδρος Λάμπι ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Σμύρνης και το 2019 έγινε επαγγελματίας, έχοντας «κερδίσει» το συμβόλαιο με τις καλές του εμφανίσεις στα τμήματα υποδομών. Για ένα εξάμηνο, το 2020 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γ' Εθνική με τη φανέλα της Καλλιθέας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο.

Από το καλοκαίρι του 2020, ο «Αλέκος», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και συμπαίκτες του, αγωνιζόταν στην Ηλιούπολη. Φέτος κατέγραψε με τη φανέλα του «Ήλιου» 12 συμμετοχές σε Γ' Εθνική και Κύπελλο Ελλάδας, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Συλλυπητήρια από την ΕΠΟ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Αλέξανδρου Λάμπι, εξέδωσε κι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία έκανε λόγο για «τραγωδία». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας και σύσσωμη η Ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του 22χρονου ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Αλέξανδρου Λάμπι που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του αγώνα Γ' εθνικής κατηγορίας Γ.Σ. Ηλιούπολης-Α.Ε. Ερμιονίδας.

Διοικούντες και στελέχη της Ε.Π.Ο. και ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία αυτή και την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που απολάμβανε το αγαπημένο του παιχνίδι. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμπαρίσταται στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή. Η σκέψη μας είναι κοντά της. Δυστυχώς, κι ενώ στο γήπεδο υπήρχε ο απαραίτητος απινιδωτής και η επέμβαση των γιατρών ήταν άμεση, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον άτυχο νέο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA