Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από σεσημασμένους χούλιγκαν έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Οι ομάδες της Super League καταδίκασαν τη δολοφονία του 19χρονου αγοριού και σε ένδειξη πένθους όλες οι φωτογραφίες για την 21η αγωνιστική ήταν ασπρόμαυρες. Το γήπεδο του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γέμισε με πανό και μηνύματα όπως «Καλό ταξίδι Αλκη» ενώ άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν δικαίωση. 

Διαβάστε ακόμηΑθλητική βία στην Ελλάδα: Στο 66% των ποδοσφαιρικών αγώνων υπήρξε τουλάχιστον μία παράνομη πράξη

Ο Ντέμης Νικολαΐδης από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού. «Ξέρεις τι είναι το παιδί σου να χάνεται χωρίς λόγο; Είναι αδιανόητο. Είναι αδιανόητο και δεν ξεπερνιέται ποτέ. Δεν μπορούμε εμείς να φανταστούμε τον πόνο», ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης. «Έκανα αυτή την ανάρτηση, επειδή είμαι πολύ θυμωμένος για να μιλήσω ευγενικά. Οπότε έκατσα και έγραψα όσο πιο ήρεμα μπορούσα, γιατί δεν μπορούσα να το σχολιάσω κανονικά», δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης. 

Χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε γράψει: «Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν ο δολοφόνος είναι Έλληνας ή ξένος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος ή ΠΑΟΚτσής. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δολοφόνοι - ή εν δυνάμει δολοφόνοι - βρίσκονται στο ποδόσφαιρό μας με την ανοχή των ομάδων και της Πολιτείας. Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα της εκάστοτε κυβέρνησης προς το ποδόσφαιρό μας δεν είναι να βρίσκει τηλεοπτικά συμβόλαια για τις ομάδες ούτε να ψάχνει τρόπους να κάνει χαρούμενους τους ιδιοκτήτες. Την κύρια ευθύνη για τη βία τη φέρει η Πολιτεία η οποία ποτέ, συντεταγμένα, με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Άλκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA