Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Κρίστιαν Ερικσεν στην ενεργό δράση είναι πια γεγονός! Χρειάστηκε να περάσουν 295 ημέρες από τον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία στην οποία υπέστη καρδιακή προσβολή και ο διεθνής Δανός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη δράση στον αγώνα της Μπρέντφορντ με τη Νιούκαστλ για την Premier League

Ο Κρίστιαν Έρικσεν που συγκλόνισε τον κόσμο με την κατάρρευση του στον αγώνα του Euro 2020 βρίσκεται ξανά στα γήπεδα. Ο Δανός μέσος μετά από 295 ημέρες ή 8,5 μήνες πέρασε ως αλλαγή στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης αντί του Ματίας Γένσεν στην αναμέτρηση της Μπρέντφορντ με τη Νιούκαστλ για την Premier League και αποθεώθηκε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μετά την... τηλεοπτική του επιστροφή, γύρισε και στην Αγγλία 

Πριν από περίπου δύο μήνες μήνες έδωσε την πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, όπου προανήγγειλε ότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και το ποδόσφαιρο και τελικά το έπραξε! Ο Κρίστιαν Ερικσεν, μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε το καλοκαίρι στο Euro, όταν και κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς, είναι και πάλι γερός έτοιμος να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, αφού πριν από περίπου ένα μήνα υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Μπρέντφορντ που αγωνίζεται στη βρετανική Premier League.

Ο Ερικσεν είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, όταν τον Ιούνιο του 2021 υπέστη καρδιακή ανακοπή, καταρρέοντας στον αγώνα της Δανίας ενάντια στη Φινλανδία, στη διάρκεια του Euro. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προσβλέπει σε μια δυναμική επαναφορά στα ποδοσφαιρικά τερέν και θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Ο πρώην μέσος της Τότεναμ υπεβλήθη σε θεραπεία εμφύτευσης απινιδωτή καρδιοανάταξης, μια μορφή βηματοδότη που στοχεύει στην πρόληψη θανατηφόρου καρδιακής προσβολής μέσω ηλεκτροδίων, για την επαναφορά του ομαλού καρδιακού ρυθμού.

Με στόχο και το... Μουντιάλ του Κατάρ

Η Ιντερ, στην οποία ανήκε ο παίκτης όλο αυτό το διάστημα μετά και την περιπέτεια της υγείας του, είχε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο ότι θα επιτρεπόταν στον Ερικσεν να μετακομίσει στο εξωτερικό, ώστε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του. Στα τέλη του 2021, είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την πρώην ομάδα του, την Οντενσε Μπόλντκλαμπ, στη Δανία, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η καρδιά του «δεν είναι πλέον εμπόδιο» στις φιλοδοξίες του για επιστροφή στο ποδόσφαιρο και μάλιστα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα γίνει φέτος στο Κατάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA