Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πρώτη του φετινή ήττα υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο Αρης (2-1), ενώ ο ΟΦΗ -πλην απροόπτου- εξασφάλισε το εισιτήριο για τα play off της Super League μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0). Με νίκες προχώρησαν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League AEK, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ενώ ο Παναιτωλικός «άλωσε» τη Νεάπολη και Βόλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο «μηδέν»,

Αναλυτικά, οι σημερινές αναμετρήσεις:

Αρης – Ολυμπιακός 2-1

Ο Άρης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League. Στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, η ομάδα του Χερμάν Μπούργος επικράτησε με 2-1 των «ερυθρολεύκων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη στα γκολ των Αμπουμπακάρ Καμαρά (52’), Μπρούνο Γκάμα (79’). Μάλιστα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε προηγηθεί με τον Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (13’), ωστόσο γνώρισε την παρθενική της ήττα.  

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Κουέστα - Λαλά, Καρβάλιο

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια (90’+2’ Χαϊροβιτς), Εντιαγέ (71’ Γκάμα), Μαντσίνι (71’ Πάλμα), Ιτούρμπε (86’ Ντουκουρέ), Σάσα, Καμαρά (86’ Μπεναλουάν).  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης (83’ Φαντιγκά), Εμβιλά, Ελ-Αραμπί, Μασούρας, Καρβάλιο (43’ Μ. Καμαρά), Μπα, Λαλά (83’ Βρουσάι), Σισέ, Κίτσος (83’ Ανδρούτσος), Ροντρίγκες (66’ Βαλμπουενά).  

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Με νίκη ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την κανονική σεζόν της Super League, καθώς επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Αραούχο (24΄) και Τζαβέλλας (81΄) τα γκολ της Ένωσης, ενώ ενδιάμεσα (56΄) είχε ισοφαρίσει ο Μπαράλες για τον Αστέρα, που με την ήττα του αυτή έμεινε εκτός play off. Όσο για την ΑΕΚ θα εκκινήσει από την 3η θέση, αλλά με μικρή διαφορά από τον 'Αρη (1β.) και τον Παναθηναϊκό (4β.)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Σιμόες, Μισελέν, Σιμάνσκι - 'Αλβαρες, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2΄ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57΄ Γέβτιτς), Αμραμπατ, Τσούμπερ (68΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68΄ Ανσαριφάρντ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84΄ Γκαρθία), 'Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46΄ Τιλίκα), Ριέρα (69΄ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2

Σε παιχνίδι που διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση στο «Αθανάσιος Διάκος», ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το 2-0 ήρθε με τα γκολ των Λεό Ζαμπά (37’) και Γιάννη Μιχαηλίδη (52’), με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να... χαλάει το ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στο σύλλογο της Φθιώτιδας και να τονώνει ακόμα περισσότερο τη δική της ψυχολογία ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Γάνδη για τους «16» του Conference League.  

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)  

Κίτρινες: Νούνιες - Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Πασχαλάκης.  

Οι συνθέσεις:  

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81’ Μαζουλουξής), Νούνιες, Ταϊρόν (54’ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (68’ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81’ Βέλλιος).  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ινγκασον (69’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81’ Ακπομ).  

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο βασιζόταν ο ΟΦΗ για να βρεθεί στην πρώτη εξάδα της Super League και να διεκδικήσει μέσω των play off την ευρωπαϊκή του έξοδο, επιβεβαιώθηκε απόψε και η ομάδα του Νίκου Νιόπλια στο φινάλε της κανονικής περιόδου πήρε την πολυπόθητη 6η θέση με τη νίκη του επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.  Η ομάδα του Τεννέ θα μπει από την τελευταία θέση στα play out και ουσιαστικά θα κυνηγήσει την 13η Λαμία, από την οποία υπολείπεται 5 βαθμούς, με στόχο να την προσπεράσει και να παίξει την παραμονή της στα μπαράζ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Κίτρινες: Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης - Τσιλούλης, Παμλίδης

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Λάμπρου (78΄ Τσιλιανίδης), Νέϊρα (84΄ Στάικος), Βούρος, Ντουρμισάι (85΄ Καμάου), Φελίπε, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75΄ Μπουζούκης), Μπαλογιάννης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Άλβες, Ρόγκνε (60΄ Λισγάρας), Σλίβκα, Τσίμπσαχ (76΄ Παπαγεωργίου), Ντάουντα (53΄ Σίγκνεβιτς), Τσιλούλης, Γιαννιώτας (46΄ Παμλίδης), Ιωαννίδης

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής κι έκλεισαν με «τρίποντο» την κανονική περίοδο της Super League, αποφεύγοντας (εκτός των άλλων) τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας σε μία σεζόν. Ο Αργεντινός εξτρέμ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο για το «τριφύλλι» (75’, 77’) κι έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Έχασε πέναλτι στο 56’ ο Αϊτόρ σημαδεύοντας το δοκάρι.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: - Αλεξανδρόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον (62’ Άλιμπεκ), Χαρίσης, Καρτάλης (34’ λ. τρ. Ντένιτς), Ροτάριου (82’ Ναμπί), Μουνίθ, Κουλούρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ (86’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (65’ Μαουρίσιο), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (88’ Καρλίτος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85’ λ. τρ. Βιτάλ).

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο Βόλο, κόντρα στην τοπική ομάδα, διεκδικώντας τη νίκη και μια θέση στην πρώτη εξάδα, αλλά έμεινε στο 0-0, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League και δεν μπόρεσε να κάνει το επόμενο βήμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις: 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Γκιουλέν, Ρίνερ, Μπαρτόλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ορόζ (71' Νίνης), Φερνάντες (88' Πουρίτα), Ρεγκατέν (71' Κορέα), Φαν Βέερτ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Λιάσος (72' Μπρένερ), Στάνκο (55' Καραχάλιος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Περέα, Σνάιντερ (86' Μίνα).

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2

Το κλείσιμο της «αυλαίας» της κανονικής περιόδου της Super League βρήκε τον Παναιτωλικό στην ένατη θέση και «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι άουτ, μετά το «διπλό» που σημείωσε στο γήπεδο της Νεάπολης. Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 2-1 τον Ιωνικό, για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Καρέλη στο 32΄ να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους και τον Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να «σφραγίζει» το «τρίποντο» του Παναιτωλικού. Ο Λένις στο 82΄ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μαναλης - Μεντόσα

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (90+2΄ Μαναλης), Βαφέας (66΄ Καμπρας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κιάκος (46΄ Κανιας), Άοσμαν, Μάντζης (66΄ Λένις), Τουράμ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (89΄ Λουι), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Φλόρες (61΄ Αντούνες), Μάρτενσον, Ντουάρτε (89΄ Μπακαδήμας), Μεντόσα (81΄ Νταγκο), Βέργος, Καρέλης (61΄ Ντίας).

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

  • Αρης – Ολυμπιακός 2-1
  • Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2
  • ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1
  • Ατρόμητος – ΠΑΟ 0-2
  • Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
  • ΟΦΗ – Απόλλων 2-0
  • Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA