Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια και ιστορική πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League πέτυχε η Βιγιαρεάλ με το 1-1 στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Μετά τη νίκη της στο «Κεράμικα» την περασμένη εβδομάδα (1-0), η ομάδα του Ουνάι Έμερε απέδειξε στη ρεβάνς που έγινε στην «Αλιάνζ Αρένα» ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή της στην Ισπανία απέναντι στους Βαυαρούς και κατάφερε να φτάσει στη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία της απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η «χρυσή» αλλαγή του Έμερι στο 84΄, Σάμουελ Τσουκουέζε, κατάφερε να σκοράρει στο 88΄ και με το τελικό 1-1 να στείλει το «κίτρινο υποβρύχιο» στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης της Τετάρτης (13/04) ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Μπενφίκα (είχε επικρατήσει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με 3-1 στη Λισσαβόνα στον πρώτο αγώνα). Το ένατο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 5ο εντός έδρας ματς της Μπάγερν στο εφετινό Champions League δεν αρκούσε τελικά για να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Πολωνός στράικερ βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν στο 52ο λεπτό για να στείλει τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Ρούλι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το 88΄, αλλά ο Τσουκουέζε είχε την τελευταία λέξη στον αγώνα...

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87' Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μουσιάλα (82' Γκνάμπρι), Λεβαντόβσκι, Μίλερ (90' Τσούπο Μότινγκ)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Παρέχο (90+3' Οριέ), Καπού, Κοκλέν (84' Τσουκουέζε), Ζ. Μορένο, Ντανζούμα (85' Πεδράθα), Λο Σέλσο.

Η Ρεάλ σε ένα επικό ματς απέκλεισε στην παράταση την Τσέλσι

Η εφετινή Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League έχει άστρο, έχει Μπενζεμά κι ακόμη και στις μέτριες βραδιές της καταφέρνει να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα και μεγάλες προκρίσεις. Το ίδιο έκανε και στη ρεβάνς των προημιτελικών με την Τσέλσι, όπου από την... κόλαση βρέθηκε στον παράδεισο και κατάφερε στην παράταση να πάρει την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης, παρά την ήττα της με 2-3 από τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Λονδρέζοι όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω μετά την ήττα τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την περασμένη εβδομάδα (1-3), αλλά μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα για να «πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους». Κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», να πετύχουν ένα ακόμη γκολ πριν από αυτό του Βέρνερ, με τον Αλόνσο στο 63΄ που δεν μέτρησε μετά την εξέταση της φάσης από τον VAR (χέρι του σκόρερ) και να βρεθούν πολύ κοντά σε μία ανεπανάληπτη ανατροπή και πρόκριση.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, όμως, όπως συνέβη με την Παρί Σεν Ζερμέν, που δεν ήταν καλύτερη, αλλά πέτυχε τρία γκολ με τον Μπενζεμά και προκρίθηκε, όπως συνέβη και στο πρώτο ματς του Λονδίνου, όπου χωρίς να εντυπωσιάσει σκόραρε τρεις φορές με τον Γάλλο από τραγικά λάθη της αντίπαλης άμυνας, έτσι κι απόψε κατάφερε στη δεύτερη καλή της στιγμή στο δεύτερο μέρος (είχε προηγηθεί δοκάρι του Μπενζεμά μετά το 0-2) να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Ροντρίγκο (από εξαιρετική ασίστ του Μόντριτς) να στείλει τον προημιτελικό στην παράταση και με το μεγάλο της αστέρι (Μπενζεμά) να μειώσει ακόμη περισσότερο στο 96΄ και να πανηγυρίσει μία τεράστια πρόκριση, με βαση την εικόνα του αγώνα. Δεν της άξιζε της Τσέλσι αυτή η εξέλιξη, καθώς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και στο επιπλέον μισάωρο από την αντίπαλό της, πέτυχε τρία γκολ με τους Μάουντ, Ρούντιγκερ (το πρώτο του γκολ στο CL στην 34η εμφάνισή του στη διοργάνωση) και Βέρνερ, ένα που δε μέτρησε κι έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά η Ρεάλ ήταν εκείνη που θα βρεθεί στους «4», όπου θα περιμένει το νικητή της ρεβάνς, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, για να μάθει την αντίπαλό της στο δρόμο για τον τελικό.

Η αποψινή ήττα για την Ρεάλ ήταν μόλις η 2η σε 18 ματς που έχει δώσει σε προημιτελικούς Champions League στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Η μοναδική ήττα μέχρι σήμερα για την «Βασίλισσα» ήταν εκείνη από την Γιουβέντους το 2018 με 1-3. Επίσης, η Τσέλσι υποχρέωσε τους «μερένγκες» στην 2η ήττα τους στα εννέα τελευταία ματς που έδωσαν σε προημιτελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88' Βάθκεθ), Άλαμπα, Μεντί (78' Μαρσέλο), Μόντριτς, Καζεμίρο (78' Ροντρίγκο), Κρόος (73' Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (115' Θεμπάγιος)

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ (100' Ζιγές), Λόφτους-Τσικ (106' Σούλ), Κόβασιτς (106' Ζορζίνιο), Μάουντ, Βέρνερ (83' Πούλισικ), Χάβερτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA