Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Ολυμπιακός με πέναλτι α λα Πανένκα του Ελ Αραμπί στο 105' της παράτασης άνοιξε το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε 1-1 με τον Τσόλακ στο 108' (0-0 στην Τούμπα) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που απέκλεισε τη Λαμία. Στον τελικό για 30ή φορά στην Ιστορία του και πρώτη έπειτα από 8 χρόνια, οι «πράσινοι».

Διαβάστε ακόμη: Γήπεδο ΠΑΟΚ: Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για εκσυγχρονισμό της Τούμπας

Ο Τσόλακ... έκλεψε τη «μπουκιά» του Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1)

Μετά από ένα τρομερό σε ένταση, πάθος και ευκαιρίες ματς που έμεινε στο 0-0 στην κανονική διάρκεια, ο Ελ Αραμπί με εύστοχο πέναλτι στο 105’ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως στο φινάλε «μίλησε» ο Τσόλακ του ΠΑΟΚ που πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 41’ ο Μασούρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όταν μπήκε μπροστά από τον Λύρατζη μετά το γύρισμα του Ροντρίγκες και πλάσαρε απ’ τη μικρή περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του. Μετά το 70’ ο δεύτερος ημιτελικός «άναψε» για τα καλά. Πρώτα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 72’ με τον Λύρατζη να παίρνει την ασίστ απ’ τον Ζίβκοβιτς (έκλεψε την μπάλα απ’ τον Σισέ) και να πλασάρει δυνατά, αναγκάζοντας τον Βατσλίκ σε καταπληκτική επέμβαση σε κόρνερ.

Στη συνέχεια πήρε... μπροστά ο Ολυμπιακός χάνοντας σερί ευκαιρίες μπροστά απ’ την εστία του Πασχαλάκη. Στο 74’ ο Μασούρας βγήκε ξανά σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Ροντρίγκες, πλάσαρε προ του Πασχαλάκη, όμως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στο 78’ το φάουλ του Κούρτιτς πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 83’ ο Φελίπε Σοάρες λίγο έλειψε να σημειώσει ένα απίθανο γκολ βλέποντας τον Βατσλίκ μακριά απ’ την εστία του και πλασάροντας απ’ το κέντρο του γηπέδου, όμως ο Τσέχος γκολκίπερ έκανε πίσω βήματα και με εντυπωσιακό άλμα απέκρουσε εκπληκτικά!

Στο 101' ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε απ’ τον Πασχαλάκη μέσα στην περιοχή, με τον Βαλεντίν Γκόμεθ να ειδοποιήθηκε απ’ τον VAR, για να προβεί σε field review. Μετά τον έλεγχο, ο Ισπανός ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών κι ο Ελ Αραμπί με εκτέλεση... α λα Πανένκα στο 105' ευστόχησε, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε το ματς και στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 108' από ωραία προσπάθεια του Λύρατζη από τα δεξιά, ο Σβαμπ έβγαλε τη σέντρα προς τον Ολιβέιρα ο οποίος γύρισε με προβολή προς τον Τσόλακ, που ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1.

Διαιτητής: Βαλεντίν Γκόμεθ Πιθάρο (Ισπανία)

Αποβολές Αουγκούστο (στο 105’ ενώ βρισκόταν στον πάγκο) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (111’ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46’ λ. τρ. Φελίπε Σοάρες, 105’ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62’ Μιτρίτσα, 90’ λ.τρ. Τέιλορ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

 

Το γκολ πρόκρισης του Τσόλακ

 Το γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό

«Πράσινος» τελικός μετά από 8 χρόνια (Λαμία - ΠΑΟ 0-2)

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 30ή φορά στην Ιστορία του και πρώτη έπειτα από 8 χρόνια, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε (και) στον δεύτερο ημιτελικό της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος», αυτή τη φορά με 2-0 και έκλεισε -χρονικά- πρώτος της θέση του για το καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, διεκδικώντας το 19ο τρόπαιό του στο θεσμό.

Αφού έχασε ευκαιρίες, στο 42’, ο Παναθηναϊκός πήρε «κεφάλι» στο σκορ, όταν σε βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν προς τον Φώτη Ιωαννίδη, ο Τζανετόπουλος δεν έκανε καλό υπολογισμό της μπάλας, ο 22χρονος φορ μπήκε «σφήνα» στη φάση κυνηγώντας τον στόπερ της Λαμίας, βγήκε μπροστά του και πλάσαρε από πλάγια θέση κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους». Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να ψάχνει το γκολ για να «καθαρίσει» μια και καλή την πρόκριση και το πέτυχε στο 58’, χάρις στο πείσμα του Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ πίεσε τον Σιμόν έξω απ’ την περιοχή της Λαμίας, του έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Βιγιαφάνιες. Ο τελευταίος γύρισε αμέσως προς τον Παλάσιος μέσα στην περιοχή, με τον Αργεντινό να πλασάρει εύστοχα με το αριστερό κάνοντας το 2-0 για τους «πράσινους».

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτίας)

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Ταϊρόν (68’ Νούνιες), Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Σαραμαντάς, Ελευθεριάδης (58’ Μπανγκουρά, 86’ λ. τρ. Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Χουάνκαρ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Σάντσες), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA