Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, Ίβιτσα Όσιμ, σε ηλικία 81 ετών. Ηταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Βοσνίας τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής και έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (1/5), πέντε μέρες πριν κλείσει τα 81 του χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Γκρατς όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.

Γεννηθείς στο Σαράγεβο στις 6 Μαΐου 1941, ο Όσιμ έκανε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική καριέρα αγωνιζόμενος, μεταξύ άλλων, σε Στρασμπούρ, Σεντάν και Βαλενσιέν, ενώ φόρεσε 16 φορές τη φανέλα της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, πετυχαίνοντας και 8 γκολ. Στη συνέχεια, υπηρέτησε την εθνική Γιουγκοσλαβίας και ως προπονητής, ενώ το ελληνικό κοινό τον έμαθε από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, τον οποίο ανέλαβε το 1992 και με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1993, πριν αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν 1993-94, έχοντας διάσταση απόψεων με τον τότε πρόεδρο Γιώργο Βαρδινογιάννη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA