Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εποχή για την Τσέλσι, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με τον Αμερικανό μεγιστάνα, Τοντ Μπόελι, να είναι ο νέος ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων. «Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μποέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφωνήθηκε τα 2.5 δισεκατομμύρια λίρες που θα δοθούν για την αγορά της ομάδας, να μπουν σε «παγωμένο» λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου, με την πρόθεση το 100% αυτών των χρημάτων να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τοντ Μποέλι: Ποιος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Τσέλσι 

Ο Μπόελι διαχειρίζεται το 60% της εταιρείας επενδύσεων Eldridge Industries, αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την οποία διαχειρίζεται τις περισσότερες από τις επενδύσεις του, εκτός από τους Ντότζερς και τους Λέικερς που είναι ιδιωτικές επενδύσεις.

Το 2019, η Μπόελι είχε καταθέσει προσφορά 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση της Τσέλσι, η οποία απορρίφθηκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Αμερικανός δεν έβγαλε την ιδέα της εμπλοκής στο ποδόσφαιρο από το μυαλό του και σε μια συνέντευξη στο Bloomberg είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί διοικητικά με ομάδα της Premier League.

Ο Μπόελι κατέχει το 20% της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, έχει ποσοστό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, Λος Άντζελες Σπαρκς του WNBA, ενώ τον Ιούλιο του 2021 μαζί με τον Μαρκ Ουόλτερ απέκτησε το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς. Μία από τις επενδύσεις του είναι το εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite. Εκτιμάται ότι έχει προσωπική περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA