Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι κι αν προ ημερών κατέκτησε και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του; Τι κι αν ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μια ενδεκάδα με πάρα πολλούς από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς; Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League, χάρη στο γκολ του Τικίνιο Σοάρες στο 55’.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν μιλάω για διαιτησία - Εχω να πληρώσω πάνες»

Οι «κίτρινοι», από την άλλη, απέτυχαν να εκμεταλλευτούν τη «λευκή» ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι, με την έξοδο στην Ευρώπη να... κρέμεται από μία κλωστή.  Το αποτέλεσμα έφερε τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στο +19 από το δεύτερο ΠΑΟΚ και τον Άρη να έχει πλέον παρέα την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση - αμφότεροι στο -2 από τον Παναθηναϊκό - της οποίας για την ώρα υπερτερεί στην ισοβαθμία.   

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (76’ Μάνος), Μπράμπετς, Ματίγια, Φαμπιάνο, Ματέο (66’ Γκάμα), Σούντγκρεν, Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Εντιαγέ).  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κούντε, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Φαντιγκά (67’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (76’ Ελ-Αραμπί), Παπαδόπουλος, Κανέ, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ).  

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0

Ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Conference League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ισοπαλία 0-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παραμένει αήττητη στα play off και είναι πλέον πολύ κοντά στον στόχο της. Όσο για την ΑΕΚ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη με τον Αρη στους 53 βαθμούς. Έτσι έμεινε έως το τέλος το 0-0, αποτέλεσμα που σίγουρα εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό ενώ η Ευρώπη αρχίζει να απομακρύνεται για την Ένωση.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (75΄ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67΄ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, 'Αμραμπατ (86΄ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουανκάρ (82΄ Σάντσες), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (46΄ Βιτάλ), Μαουρίσιο (62΄ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (74΄ Μακέντα), Παλάσιος, Ιωάννιδης (61΄ Καρλίτος)

ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 1-0

Επιπλέον αλάτι στις ανοιχτές πληγές του ΠΑΟΚ, έριξε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με γκολ του Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ στο 77ο λεπτό, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επιβλήθηκε με 1-0 των «ασπρόμαυρων» στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. Πέραν του τέρματος του Γερμανού, ο ΠΑΣ σημείωσε ακόμη δύο γκολ, με τον Χουάν Χοσέ Περέα, τα οποία ακυρώθηκαν έπειτα από υπόδειξη του VAR. Σκιά του εαυτού του, για μια ακόμα φορά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.   

Στο 77' ο Γερμανός φορ Σνάιντερ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Πίρσμαν έπειτα από τη σέντρα του Σάλιακα. Στο διάστημα που απέμεινε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του Λοντίγκιν, ωστόσο φάση δεν έκανε.   Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ να παίρνει το πρώτο του «τρίποντο» στη διαδικασία των Play Off, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ για ένατο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη (σε όλες τις διοργανώσεις).  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος/90’+2’ Παντελάκης), Περέα.  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μιτρίτσα (64’ Ακπομ), Τέιλορ (78’ Σοάρες), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).  

Η βαθμολογία της Superleague:

1) Ολυμπιακός 79

2) ΠΑΟΚ 60

3) Παναθηναϊκός 55

4) Άρης 53

5) ΑΕΚ 53

6) ΠΑΣ Γιάννινα 46

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA