Μενού
  • Α-
  • Α+

Εάν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πληρώσει... φόρο για το ακίνητο του «Γ.Καραϊσκάκης», τότε μπορεί να πει κανείς ότι ο ΕΝΦΙΑ «τακτοποιήθηκε» και το φαληρικό γήπεδο «βάφτηκε πράσινο», όπως και το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των Play Off της Super League με τη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού. Σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Αρη (0-1), το «τριφύλλι» βλέπει όλο και πιο κοντά την 2η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Από κοντά και η ΑΕΚ που κέρδισε εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εγινε ο 12ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου

Aποτελέσματα σκόρερ και βαθμολογία της Super League:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

(63' Αμπντουλαγιέ Καμαρά)

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

(39' Χατζησαφί, 45+5' πέν. Άμραμπατ, 60' Κριχόβιακ)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2

(71' Τικίνιο - 10' Παλάσιος, 54' Σένκεφελντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 79

2. ΠΑΟΚ 60

3. Παναθηναϊκός 58

4. Άρης 56

5. ΑΕΚ 56

6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Το έβαψε... πράσινο και βλέπει 2η θέση

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστιας σημασίας νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off, κράτησε την 3η θέση και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κάνοντας τεράστιο βήμα για την επιστροφή του στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από 5 χρόνια.

Η πρώτη νίκη για τους «πράσινους» στην έδρα του Ολυμπιακού έπειτα από 8 χρόνια, ήρθε χάρις στα γκολ των Παλάσιος και Σένκεφελντ, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο τελευταίο 20λεπτο με τον Τικίνιο, αλλά να μην βρίσκει γκολ ισοφάρισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Τικίνιο), Γκάρι Ροντρίγκες (64’ Βαλμπουενά), Λόπες (79’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες, Κουρμπέλης (77’ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46’ Ρούμπεν), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (63’ Βιτάλ), Αϊτόρ (63’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (23’ λ. τρ. Καρλίτος).

«Διπλό»... Ευρώπης ο Άρης

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για δέκατο σερί αγώνα μακριά από τη νίκη, δίνοντας συνέχεια στον αγωνιστικό του «κατήφορο», μετά τη νέα ήττα του από τον Αρη (0-1), στην Τούμπα, η οποία ήταν η τρίτη εφετινή από τον «αιώνιο» αντίπαλο του στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Αρης με καλή παρουσία και έξυπνη τακτική  έφθασε στη μεγάλη νίκη και πλέον βλέπει «φως» εξόδου στην Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό της φετινής κυριαρχίας των «κίτρινων» επί του ΠΑΟΚ πως σε αυτά τα 4 μεταξύ τους παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ από τον Δικέφαλο ο οποίος περνάει παρατεταμένη αγωνιστική κρίση. 

Ο Αρης πήρε προβάδισμα στο 63' με τον Καμαρά και ως το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ αν και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, η άμυνα του Αρη καλά οχυρωμένη κράτησε τις αναιμικές επιθέσεις των γηπεδούχων. 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79' Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (65΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (65' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (65' Σοάρες), Άκπομ.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (68΄ Σάκιτς), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτoύρμπε (85' Δεληζήσης), Μαντσίνι (79' Γκαρσία), Καμαρά, Μπερτόγλιο (79' Πάλμα).

Νίκησε τον ΠΑΣ και «τελικός» με Άρη για την ΑΕΚ

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η ΑΕΚ να επικρατήσει 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και να κλείσει τη χρονιά με «4 στα 4» επί των Ηπειρωτών. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Play Off της Superleague και τα γκολ πέτυχαν οι Χατζισαφί (39΄), Άμραμπατ (45+4΄ πεν.), Κριχόβιακ (60΄).

Έτσι η ΑΕΚ πήρε ίσως την πιο εύκολη νίκη της στην εφετινή σεζόν και ετοιμάζεται για τον «τελικό» με τον Άρη, το Σάββατο στο «Κλεάθης Βικελίδης». Εκεί χρειάζεται νίκη για να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό της μέλλον.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73΄ Μισελέν), Τσούμπερ (78΄Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ (68΄ Τάνκοβιτς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63΄ Μπρένερ), Καραχάλιος, Στάνκο (72΄ Σιόντης), Λιάσος (46΄ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46΄ Οικονομόπουλος), Περέα (63΄ Μίνα)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA