Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Αετοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά από έναν τελικό που κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι έκαναν δικό τους το Europa League μετά από 42 χρόνια (τότε κύπελο Uefa)! Οι Γερμανοί λύγισαν την Ρέιντζερς με 4-5 στα πέναλτι όπου αναδείχθηκε ήρωας ο τερματοφύλακας τους που έπιασε το χτύπημα του Ράμσεϊ αλλά και ο Ραφαέλ Μπορέ ήταν ο ήρωας της Άιντραχτ τόσο στο 90λεπτο αφού ήταν αυτός που ισοφάρισε (η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και η παράταση τελείωσαν με το σκορ 1-1) όσο και στα πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση που έδωσε στους Γερμανούς το τρόπαιο.

Η Άιντραχτ ήταν εξαρχής πολύ απειλητική και στο 20’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια και το τελείωμα του Κνάουφ, ο ΜακΓκρέγκορ είχε «απάντηση», αποκρούοντας εντυπωσιακά στη γωνία του. Οι Ρέιντζερς προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και στο 26’ έχασαν την πρώτη δική τους ευκαιρία, με το υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Αρίμπο, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Τραπ.

Στο 32’ ο Κόστιτς «έτρεξε» όλο το γήπεδο απ’ τα αριστερά και τελείωσε τη φάση με συρτό, γωνιακό πλασέ το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 36’ ο Τραπ έδιωξε σε κόρνερ την πολύ επικίνδυνη κεφαλιά του Λάντστραμ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζακ βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ απ’ τα δοκάρια της Άιντραχτ. Η γερμανική ομάδα ξαναμπήκε με το πόδι στο... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 48’ με τον Λίνστραμ, το πλασέ του οποίου κόντραρε στο πόδι του Καμαρά και πέρασε ελάχιστα άουτ (κόρνερ) απ’ το δεξί δοκάρι του... ακινητοποιημένου ΜακΓκρέγκορ.

Οι Ρέιντζερς ωστόσο, ήταν εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα στο 57’ με τον Τζο Αρίμπο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τούτα που γλίστρησε και τον έχασε, με τον Νιγηριανό μέσο να βγαίνει στο τετ-α-τετ και να μην αστοχεί κάνοντας το 1-0 για τους Σκωτσέζους. Ο σκόρερ των Ρέιντζερς μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα (59’) είχε και μία σωτήρια παρέμβαση με το στήθος στο πλασέ του Λίνστραμ, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Στο 67’ η Άιντραχτ «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Καμάντα στο τετ-α-τετ με τον ΜακΓκρέγκορ έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του γκολκίπερ της σκωτσέζικης ομάδας.

Η πίεση των Γερμανών ανταμείφθηκε στο 69’ με το γκολ της ισοφάρισης από τον Ραφαέλ Μπορέ. Από τη χαμηλή σέντρα του Κόστιτς, ο Κολομβιανός επιθετικός μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους στόπερ των Ρέιντζερς και με κοντινή προβολή έγραψε το 1-1. Στα λεπτά που απέμεναν ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας του τελικού, η Άιντραχτ είχε μία στοιχειώδη υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε φυσιολογικά στην παράταση. Στο ημίωρο που ακολούθησε οι Γερμανοί ήταν πιεστικοί στο πρώτο τέταρτο και στο 96’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Μπάσεϊ γλίστρησε από αριστερά, ο Κόστιτς έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, αλλά ο αμυντικός των Ρέιντζερς τον πρόλαβε με τάκλιν.

Στο 114’ το μακρινό δεξί δυνατό σουτ του Γιάκιτς, έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (118’), ήταν η σειρά των Σκωτσέζων να απειλήσουν. Με τον Τραπ να κάνει την απόκρουση του αγώνα, σε απίστευτο τετ-α-τετ του Κεντ, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-1, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ο Γερμανός είχε εξαιρετική αντίδραση και στο φάουλ του Ταβερνίερ.

Στα πέναλτι «μίλησε» η ψυχραιμία των Γερμανών, που ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις τους, την ώρα που ο Τραπ, έπιασε το πέναλτι του Ράμσεϊ (3ο στη σειρά) και χάρισε στην ομάδα του το μικρό αβαντάζ, που κράτησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ως το τέλος.

Η σειρά των πέναλτι

Ταβερνίερ 0-1

Λεντς 1-1

Ντέιβις 1-2

Χρούστιτς 2-2

Άρφιλντ 2-3

Καμάντα 3-3

Ράμσεϊ Απέκρουσε ο Τραπ

Κόστιτς 4-3

Ρουφ 4-4

Μπορέ 5-4

Γήπεδο: «Ραμόν Σάντσες Πιχθουάν» (Σεβίλλη/Ισπανία)

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Σκόρερ: 69’ Μπορέ – 57’ Αρίμπο

Κίτρινες: 62’ Αρίμπο, 74’ Ράιτ

Αποβολές: -

Αϊντραχτ: Τραπ, Εντικά (101' Λεντς), Τούτα (57' Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89' Γιάκιτς), Σο (106' Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71' Χάουγκε), Μπορέ

Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117' Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91' Άρφιλντ), Τζακ (74' Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα, 118' Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101' Σαντς)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA