Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίβερπουλ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Λίβερπουλ, οι δυο μονομάχοι που διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια... ζωής των δύο συλλόγων).

Ο συγκεκριμένος αγώνας όμως έχει ξεχωριστή σημασία και για τη χώρα μας καθώς ο Ελληνας διεθνής αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, θα γίνει ο δεύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τελικό Champions League με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Ακης Ζήκος με τη Μονακό το 2004, με τους Μονεγάσκους τότε να γνωρίζουν την ήττα 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού. Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την... εκδίκησή της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ («η χειρότερη ανάμνηση της καριέρας μου» είχε πει ο Αιγύπτιος)».

Δείτε Live την εξέλιξη του μεγάλου τελικού σε συνεργασία με το Gazzetta.gr

Διαιτητής του τελικού είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν, ενώ οι συνθέσεις για τους δύο «μονομάχους» είναι οι εξής:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Λουίς Ντίας, Μανέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA