Μενού
  • Α-
  • Α+

Το επίσημο ντεμπούτο του Γουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, καθώς τα πρώτα δύο παιχνίδια ήταν φιλικά, θα συνδυαστεί με την πρεμιέρα της Ελλάδας στο Nations League με αντίπαλο τη Βόρειο Ιρλανδία στο Γουίντσορ Παρκ του Μπέλφαστ (21:45, Novasports Prime). Στο άλλο παιχνίδι του Γ' ομίλου η Κύπρος θα υποδεχθεί στο γήπεδό της το Κόσοβο.

Διαβάστε ακόμη: Μουντιάλ 2022: Η Ουκρανία ένα βήμα πριν την πρόκριση στο Κατάρ

Είναι η τρίτη διοργάνωση του UEFA Nations League και η Εθνική Ελλάδος θέλει να προβιβαστεί στην League B. Δεν το κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση το 2018, αλλά και το 2020, όταν έμεινε αήττητη, αλλά την πέρασε βαθμολογικά η Σλοβενία. Τότε κόστισαν πολύ οι ισοπαλίες με το Κόσοβο…

Σε 12 παιχνίδια στη διοργάνωση η Εθνική έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 10-6. Δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει σε πέντε. Δέχτηκε μόλις ένα γκολ στα έξι παιχνίδια της τελευταίας διοργάνωσης, αυτό από το Κόσοβο.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Τάσος Μπακασέτας έχουν αγωνιστεί σε 11 από τους 12 αγώνες της Εθνική, ενώ ακολουθούν ο Ζέκα με 10 και ο Δημήτρης Κουρμπέλης με 9. Οι δύο πρώτοι σε συμμετοχές, Φορτούνης και Μπακασέτας, έχουν και από δύο γκολ στη διοργάνωση. Μόνο ο Φορτούνης έχει σκοράρει και στις δύο διοργανώσεις.

Η ιστορία με τη Βόρεια Ιρλανδία

Όταν ακούει κάποιος το όνομα της Βόρειας Ιρλανδίας στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί παρά να μην σκέφτεται το παιχνίδι του Οκτωβρίου του 2003. Εκείνο που με το εύστοχο πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα οριστικοποίησε την πρόκριση στα τελικά του EURO 2004, για να ακολουθήσει ο θρίαμβος. Σε επτά αγώνες η Εθνική μας έχει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες. Έχασε τα δύο τελευταία στα προκριματικά του EURO 2016.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

  • 02/06: Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα
  • 05/06: Κόσοβο - Ελλάδα
  • 09/06: Ελλάδα - Κύπρος
  • 12/06: Ελλάδα - Κόσοβο
  • 24/09: Κύπρος - Ελλάδα
  • 27/09: Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA