Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον Στίβεν Τζέραρντ είναι ξεκάθαρο ότι οι κανόνες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στα αποδυτήρια. Ετσι έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες στην Άστον Βίλα, με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι παίκτες του. Η σχετικά λίστα διέρρευσε, «αποκαλύπτοντας» ότι οι παίκτες της ομάδας της Premier League πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος φτάσει καθυστερημένα στην προπόνηση, θα του επιβληθεί πρόστιμο 500 λιρών (594 ευρώ).  Αυτή η ποινή είναι αρκετά... συνηθισμένη στις ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά στο σημειωματάριο του Τζέραρντ υπάρχουν και άλλες πολύ «εκκεντρικές». Μία από αυτές αφορά τον κανόνα που αναφέρει πως, εάν ένας παίκτης ξεχάσει να φέρει μια τούρτα στα γενέθλιά του, θα πρέπει να πληρώσει 50 λίρες (59 ευρώ) για κάθε μέρα που περνάει. Ενας άλλος κανόνας απαγορεύει στους παίκτες να μπαίνουν στο ντους ξυπόλητοι. Οι παίκτες της Άστον Βίλα πρέπει να φορούν σαγιονάρες και η παραβίαση αυτού του κανόνα σημαίνει ότι θα πληρώσουν 100 λίρες (119 ευρώ).

Η λίστα του Τζέραρντ είναι μεγάλη. Το να φτάσει ένας παίκτης με καθυστέρηση στο προπονητικό κέντρο ή σε μια συνάντηση σημαίνει πληρωμή 200 λιρών (237 ευρώ)... ανά λεπτό. Εάν αυτή η καθυστέρηση συμβεί σε μια ημέρα αγώνα, το ποσό θα είναι σταθερά 1.000 λίρες (1.188 ευρώ). Επίσης, η μη περισυλλογή του Snus (ένας τύπος καπνού για μάσημα) θα επιφέρει πρόστιμο 200 λιρών (237 ευρώ). Αν κάποιος δει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, η ποινή θα είναι 200 λίρες. Αλλά το πράγμα πηγαίνει παραπέρα για αυτόν που βλέπει κόκκινη κάρτα, αφού αυτός ο παίκτης πρέπει να καλέσει όλη την ομάδα για φαγητό μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την αποβολή.

Επιπρόσθετα, εάν ένας παίκτης δεν μαζέψει το πιάτο του ή μαχαιροπίρουνα και πιάτα από το τραπέζι μετά το φαγητό, θα πρέπει να πληρώσει 100 λίρες για κάθε ένα από τα σκεύη. Επίσης, το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται σε κάποιον που παρκάρει σε μέρος που απαγορεύεται. Ο Τζέραρντ δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι παίκτες του είναι κακοντυμένοι. Κάθε ακατάλληλο ρούχο τις ημέρες των αγώνων θα επιφέρει πρόστιμο 100 λίρες, ενώ η καθυστέρηση σε μια επιχειρηματική εκδήλωση συλλόγου θα έχει ως αποτέλεσμα πρόστιμο 250 λιρών (297 ευρώ).

Και, τέλος, τον χειρότερο παίκτη στην προπόνηση την ημέρα πριν από έναν αγώνα -που επιλέγεται με ψηφοφορία- τον περιμένει μια φανέλα με το μότο «Ήμουν ο χειρότερος στην προπόνηση».

Συνοπτικά, η λίστα Τζέραρντ με τα πρόστιμα της Αστον Βίλα:

  1. Καθυστερημένη άφιξη στην προπόνηση - 600 ευρώ
  2. Να ξεχάσουν το GPS προπόνησης - 119 ευρώ (σ.σ. είναι μια συσκευή που τοποθετείται σε ένα ειδικό γιλέκο, το οποίο φοράνε οι αθλητές κάτω από τα ρούχα της προπόνησης/αγώνα)
  3. Άφιξη με καθυστέρηση στο προπονητικό κέντρο - 237 ευρώ το λεπτό
  4. Άφιξη με καθυστέρηση σε συνάντηση, έξοδο ή την ημέρα του αγώνα - 1.188 ευρώ
  5. Καθυστέρηση σε συνάντηση με τον προπονητή 237 ευρώ το λεπτό
  6. Καθυστερημένη άφιξη σε μια συνάντηση 237 ευρώ το λεπτό
  7. Λάθος ρούχα την ημέρα του αγώνα 119 ευρώ ανά τεμάχιο
  8. Όταν αφήνουν ρούχα στο γήπεδο προπόνησης 119 ευρώ ανά τεμάχιο
  9. Όταν αφήνουν πιάτα ή ποτήρια στο τραπέζι της καντίνας 119 ευρώ ανά τεμάχιο
  10. Παράνομη στάθμευση 119 ευρώ
  11. Άφιξη με καθυστέρηση σε εκδήλωση για εμπορική εμφάνιση 297 ευρώ
  12. Να ξεχάσουν την τούρτα στα γενέθλιά τους 60 ευρώ την ημέρα
  13. Εάν δεν φοράνε σαγιονάρες στο ντους 119 ευρώ
  14. Μη αναφορά στο γιατρό πριν τις 10 π.μ. για νέους τραυματισμούς ή ασθένειες 237 ευρώ
  15. Καθυστερημένη άφιξη στον φυσικοθεραπευτή 237 ευρώ
  16. Όταν αφήνουν τα "snuns" (προϊόν καπνού) οπουδήποτε 237 ευρώ
  17. Όταν ξεχνάνε προϊόντα αποκατάστασης 60 ευρώ
  18. Πρόστιμο για κίτρινη κάρτα 237 ευρώ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA