Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι δυνατόν ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να επιστρέψει στις επάλξεις και το ποδόσφαιρο; Αν είναι για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανόν ναι, αφού ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Ρίτσαρντ Άρνολντ στράφηκε στον θρυλικό προπονητή του Old Trafford για να του αναθέσει ενεργό ρόλο! Ο Άρνολντ έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα στελεχών, στην οποία θα συμμετέχουν ο Φέργκιουσον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Γκιλ, ο εμβληματικός αρχηγός της Γιουνάιτεντ Μπράιαν Ρόμπσον και ο νυν διευθυντής ποδοσφαίρου Τζον Μέρτοου, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές του συλλόγου στην Premier League.

Διαβάστε ακόμη: Αγγλία: Γυναίκα καταγγέλλει τον Τόμας Παρτέι της Αρσεναλ για βιασμό

Θα δώσει στον Ferguson περισσότερη επιρροή στο Old Trafford από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τότε που παραιτήθηκε από προπονητής πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Η μεσημεριανή συνάντηση της Τρίτης στο Κάρινγκτον - η οποία συνέπεσε με την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο χώρο προπόνησης για συνομιλίες - θεωρείται ότι είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συναντήσεων στις οποίες συμμετέχουν οι πέντε άνδρες. Αν και ο Φέργκιουσον και ο Γκιλ παρέμειναν στο ποδοσφαιρικό συμβούλιο της Γιουνάιτεντ ως μη εκτελεστικοί διευθυντές από τότε που άφησαν τις δουλειές τους το 2013, θεωρήθηκε ως μια σε μεγάλο βαθμό συμβολική χειρονομία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Γιουνάιτεντ Εντ Γούντγουορντ να επιλέγει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο.

Η Sportsmail αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι ο Φέργκιουσον θα καλωσόριζε την ευκαιρία να έχει περισσότερη συνεισφορά στη Γιουνάιτεντ αφού είχε συμβουλεύσει σε λίγες μόνο περιπτώσεις τον τότε προπονητή Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τώρα, στα 80 πλέον έτη, και έχοντας αναρρώσει από μια απειλητική για τη ζωή αιμορραγία του εγκεφάλου το 2018, ο Σκωτσέζος δεν μπορεί πλέον να παίζει ενεργό ρόλο στη Γιουνάιτεντ. Όμως ο Άρνολντ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γούντγουορντ τον Φεβρουάριο, έχει αναγνωρίσει τη σημασία της αξιοποίησης της τεράστιας ποδοσφαιρικής γνώσης του Φέργκιουσον, έχοντας κατακτήσει 38 τρόπαια χωρίς προηγούμενο κατά τη διάρκεια των 26 και μισών ετών που ήταν επικεφαλής στο Old Trafford.

Ο Γκιλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία κατά τη διάρκεια της 16χρονης θητείας του στη Γιουνάιτεντ, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαετίας ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά και αυτός ήταν ένα περιφερειακό στέλεχος στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια παρά τη θέση του. Ο Γκιλ, 64 ετών, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και είναι επίσης ταμίας του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς και πρόεδρος τόσο της επιτροπής οικονομικών όσο και της επιτροπής αποζημιώσεων.

Ο Ρόμπσον τιμάται ως θρύλος της Γιουνάιτεντ και εργάζεται επίσης ως πρεσβευτής του συλλόγου, όπως ο Φέργκιουσον. Είναι κατανοητό ότι οι τρεις άνδρες θα συμβουλεύσουν τον Άρνολντ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ανάπλαση του Ολντ Τράφορντ και του Κάρινγκτον, και η σχέση του συλλόγου με τους οπαδούς του. Αναπόφευκτα θα περιλαμβάνει και ποδοσφαιρικά θέματα, αν και θα προσέχουν να μην ενοχλήσουν τον Murtough. Ο Φέργκιουσον μίλησε με τον Ρονάλντο όταν ο παίκτης και ο ατζέντης του είχαν συνομιλίες με τον Άρνολντ την Τρίτη, αλλά έγινε κατανοητό ότι ήταν μια σύντομη συνομιλία όταν ο παίκτης πλησίασε τον παλιό του μάνατζερ.

Πηγές του συλλόγου επιμένουν ότι η συνάντησή τους ήταν σύμπτωση επειδή η μεσημεριανή συνάντηση του Φέργκιουσον ήταν στο ημερολόγιο για αρκετό καιρό.

Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι ο χώρος μπορεί να έχει αλλάξει στο Κάρινγκτον, ώστε ο Άρνολντ να συναντηθεί με τον Ρονάλντο και τον Μέντες. Και το ότι ο Φέργκιουσον –ο οποίος έπεισε τον Ρονάλντο να μείνει για έναν επιπλέον χρόνο στη Γιουνάιτεντ το 2008– στο κτίριο θα ήταν μια άλλη έξυπνη κίνηση από τον Άρνολντ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA