Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με το δεύτερο μισό της να μην έχει να ζηλέψει το παραμικρό από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Τρίτης. Στους αγώνες που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης ξεχωρίζει το εντυπωσιακό 4-1 της Νάπολι απέναντι σε μια αγνώριστη Λίβερπουλ, την ίδια ώρα που η Μπάγερν Μονάχου περνούσε με 2-0 από την έδρα της Ιντερ και η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο με 5-1 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν χάρη στο πρώτο χατ-τρικ του σπουδαίου Λεβαντόφσκι με την μπλαουγκράνα φανέλα.

Αναλυτικότερα, Η Νάπολι, σε μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της ιστορίας της, διέλυσε με 4-1 την παραπαίουσα Λίβερπουλ και έκανε ονειρικό ντεμπούτο στον πρώτο όμιλο του Champions League στον οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, φαβορί είναι η αποψινή της αντίπαλος. Αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, άλλη μια, με τις απουσίες να αποτελούν εν μέρει δικαιολογία, αλλά να μην αρκούν για να εξηγήσουν τα χάλια των Κόκκινων σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, σε όλα τα μέτωπα.

Σε ότι αφορά το ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πόρτο, αρκεί κάποιος να πει πως τελείωσε 2-1 αλλά μέχρι το 90+2 το σκορ ήταν 0-0! Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, οι Ισπανοί σκόραραν στο 91′ με τον Ερμόζο, αλλά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να ισοφαρίζουν στο 96′ με πέναλτι του Ουρίμπε. Κι όμως, το 1-1 δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο… 101′ ο Γκριεζμάν έκανε το 2-1 για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Όσο για το άλλο ματς του γκρουπ, η Μπριζ με γκολ του Σίλα στο 42′ νίκησε με 1-0 τη Λεβεκούζεν.

Σε 30 χρόνια ιστορίας στο Champions League, κανένας παίκτης δεν είχε καταφέρει να πετύχει χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, αυτό έμοιαζε εύκολο ρεκόρ για να σπάσει. Κι ο Πολωνός «killer» βάλθηκε να το προσθέσει στο βιογραφικό του από το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας τον θρίαμβο των Καταλανών απέναντι στον «φτωχό συγγενή» του 3ου ομίλου, Βικτόρια Πλζεν (5-1).

Σε ένα «κλειστό» ματς, με λίγες φάσεις, η ανώτερη Μπάγερν Μονάχου πέρασε από το Μιλάνο με το «διπλό», καθώς νίκησε με 2-0 την κυπελλούχο Ιταλίας, Ίντερ. Πρωταγωνιστής ο Λερόι Σανέ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ και στο δεύτερο «έκρυψε» τη μπάλα με τον Κομάν. 

Ιδανικότερο ντεμπούτο στο Champions League δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ριτσάρλισον, ο οποίος με δυο γκολ έδωσε πολύτιμη νίκη 2-0 στην Τότεναμ κόντρα στη Μαρσέιγ. Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν με το δεξί τη διοργάνωση, ωστόσο για ένα ημίχρονο δεν έπεισαν με την εικόνα τους.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγιαξ – Ρέιντζερς 4-0

Νάπολι – Λίβερπουλ 4-1

Αγιαξ 3

Νάπολι 3

Λίβερπουλ 0

Ρέιντζερς 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο 2-1

Μπριζ – Λεβερκούζεν 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης 3

Μπριζ 3

Πόρτο 0

Λεβερκούζεν 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Βικτόρια Πλζεν 5-1

Ιντερ – Μπάγερν Μονάχου 0-2

Μπαρτσελόνα 3

Μπάγερν Μονάχου 3

Ιντερ 0

Βικτόρια Πλζεν 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Άιντραχτ – Σπόρτινγκ 0-3

Τότεναμ – Μαρσέιγ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σπόρτινγκ 3

Τότεναμ 3

Μαρσέιγ 0

Άιντραχτ 0

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA