Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποσπάσει έστω μια ισοπαλία στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League και με ένα γκολ στις καθυστερήσεις, υποχρεώθηκε σε ήττα από τη Ναντ με 2-1. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειχναν σε όλο τον αγώνα να είναι μια ταχύτητα κάτω από τη Ναντ και μόνο στις αρχές του β' ημιχρόνου μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί και να απειλήσουν. Προς το τέλος του αγώνα, ωστόσο, έδειξαν σα να ξεμένουν από δυνάμεις και όπως έγινε με τη Μακάμπι, με τη Σλόβαν και με τον Απόλλωνα Λεμεσού, έτσι έγινε και με τη Ναντ η οποία κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα γκολ στο 93'!

Φοβερή ήταν η πίεση που δέχθηκε ο Ολυμπιακός σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Από το πρώτο σφύριγμα του παιχνιδιού οι παίκτες του βρέθηκαν πίσω από την μπάλα και η Ναντ απειλούσε συνεχώς τον Βατσλικ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή επέμβαση μόλις στο 2ο λεπτό σε προσπάθειά του Απια. Τα λάθη των «ερυθρολεύκων» ήταν διαδοχικά με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν συνεχώς στο γκολ, το οποίο εν τέλει πέτυχαν λίγο μετά το ημίωρο. Στο 32' ο Μπλας με έξοχη κάθετη βρήκε τον Μοχάμεντ, ο οποίος με το εσωτερικό πλάσαρε υποδειγματικά από δύσκολη γωνία και έγραψε το 1-0.

Η μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο καταγράφεται στο 39ο λεπτό, με τον Μασούρα να οργανώνει μία γρήγορη αντεπίθεση και τον Άβιλα να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Το 3-4-3 που εμπιστεύτηκε ο Κορμπεράν ήταν προφανές ότι δεν... τραβούσε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ρέτσου και του Μανωλά να βρουν αμυντική ισορροπία. Ήταν πολύ μεγάλα τα προβλήματα στις πτέρυγες και έπρεπε κάτι να αλλάξει επειγόντως, καθώς το ματς είχε πάρει πολύ άσχημη τροπή. Όμως το σκορ επέτρεπε στον Ολυμπιακό να ελπίζει.Στάθηκε και τυχερός, αφού ισοφάρισε στο 50' χωρίς καν να δημιουργήσει ευκαιρία. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μπιέλ, ο Μουτουσαμί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αφού ξεγελάστηκε και από την άστοχη έξοδο του Λαφόντ.

Οι Γάλλοι πάντως είχαν ρίξει την προειδοποιητική βολή τους αφού σκόραραν στο 81′ με τον Γκουεσάν αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και σωστά το γκολ ακυρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να έχει αγκαλιάσει τον βαθμό, μέχρι που ήρθε το 93ο λεπτό.

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόντ, Άπια, Ζιροτό, Παλουά, Γκουεσάν, Μπλα, Μουτουσαμί (69′ Σισοκό), Τσιριβέγια, Μερλέν, Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69′ Σιμόν).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Κουντέ, Μπουχαλάκης, Μπιέλ (86′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (60′ Μπόουλερ), Ουί-Τζο Χουάνγκ (77′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA