Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και δυσκολεύτηκε, ο Παναιτωλικός κατάφερε να φύγει νικητής από το Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική της Super League. Μόνο για ένα ημίχρονο είχε πρόβλημα ο Ατρόμητος στη Νίκαια, με τον Ιωνικό να προηγείται αλλά μετά να καταρρέει απέναντι στους Περιστεριώτες. Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι σε ένα Λεβαδειακό που του έβαλε δύσκολα, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο. 

Διαβάστε ακόμη: F1: Pole για τον Λεκλέρ στην έδρα της Ferrari

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2

Ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής (2-1) απέναντι στον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής κι έδειξε γι΄ άλλη μια φορά, στο ξεκίνημα της εφετινής περιόδου, πως είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, όταν και κινδύνεψε. Για τα «καναρίνια», που είχαν ξεκινήσει στο πρωτάθλημα με εμφατική νίκη επί του Άρη (2-1), ήταν το δεύτερο τρίποντο και πρώτο εκτός έδρας, ενώ οι Κρήτες δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο «διπλό» επί του Βόλου, την περασμένη εβδομάδα, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες και δεύτερη (σε 2 αγώνες) στο Ηράκλειο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-1 στο 14' με... κόντρα στον Καρέλη από σουτ του Ντίας. Ομως, ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 42' με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Μπαλογιάννη, που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο αγώνας «άνοιξε» στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό (61΄), αρχικά με τον Ντίκο να γλιστρά και να αστοχεί κι εν συνεχεία με το σουτ του Μπαλογιάννη που μάζεψε ο Ανέστης. Το σκορ διαμόρφωσε το μακρινό πλασέ του Κολοβού στο 76', δίνοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του και συντηρώντας την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στον ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Πασαλίδης (57΄ Γιοχού), Μαρινάκης (69΄ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Θοράρινσον (77΄ Αποστολάκης), Στάικος, Ντιουσέ, Μπουζούκης (78΄ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λάρσον, Κορνέλιους, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (78΄ Μάρτσενσον), Ντίας (80΄ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68΄ Κολοβός), Σενγκέλια (69΄ Νταγκό), Καρέλης (78΄ Πέδρο).

Ιωνικός - Ατρόμητος 1-4

Οι αλλαγές που έκανε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Κρις Κόουλμαν «μπλόκαραν» τον Ιωνικό, προκάλεσαν την ολική επαναφορά του Ατρόμητου και με τρία γκολ στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης κι άλλο ένα στις καθυστερήσεις η ομάδα του Περιστερίου μετέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σε 4-1, παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο το δεύτερο εφετινό της «τρίποντο» στη Super League μετά από 4 αγωνιστικές. Το σκορ άνοιξε στο 37' ο Ιωνικός με το απευθείας φάουλ του Μεντόσα, όμως, ο Ατρόμητος στη συνέχεια πήρε τα ηνία κάνοντας πολλές αλλαγές. Ενας από τους νεοεισελθόντες, Βίκτορας Κλωναρίδης, έβγαλε ασίστ στον Κεσχρίντα στο 53΄ κι ο Τυνήσιος αμυντικός σημάδεψε σωστά για το 1-1. Η ολική επαναφορά του Ατρόμητου δεν άργησε καθόλου και στο 55΄ ο έτερος νεοεισελθών, Σάμουελ Φριντζόνσον, έβαλε μπροστά τους Περιστεριώτες (2-1).

Η ομάδα του Κόουλμαν «πετούσε» στον αγωνιστικό χώρο και στο 61ο λεπτό ήρθε το 3-1 από τον Ρομπάιγ, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Χουτεσιώτη στο πλασέ του Τζαβίδα κι από κοντά δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε και στο 75΄ από προσπάθεια του Φριντζόνσον, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος (οφσάιντ). Τελικά οι Περιστεριώτες πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά τη συνεργασία Κλωανρίδη-Τζαβίδα και τον τελευταίο να «υπογράφει» τον θρίαμβο της ομάδας του.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες (59΄ Μίλο), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (87΄ Ελευθεριάδης), Μεντόσα (67΄ Λοβέρα), Μύγας, Μάντζης (59΄ Ιωαννίδης), Κάνιας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (89΄ Ερλινγκμαρκ), Κουέν, Μουνίθ (46΄ Φριντζόνσον), Ροτάριου (46΄ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (46΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (85΄ Τζοβάρας). 

ΠΑΣ - Λεβαδειακός 2-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του καλού κι αξιόμαχου Λεβαδειακού στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι έκαναν βαθμολογικό άλμα φτάνοντας στους 4 πόντους, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν στον έναν, έχοντας πάντως παίξει και τους τέσσερις αγώνες τους εκτός έδρας. Οι Ηπειρώτες είχαν ένα πολύ δυνατό πρώτο δεκάλεπτο, που απέφερε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά του Ροσέρο από σέντρα του Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτικό σουτ του Μουτίνιο εκτός περιοχής, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σούλη.

Ο Σταματελόπουλος στο 69' βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε άουτ δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, για να κάνει εν τέλει το 2-1 ο Εραμούσπε στο 73΄, όταν στη σέντρα του Ροσέρο από δεξιά ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Αργεντινός, που είχε κινηθεί στο δεύτερο δοκάρι, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σορία, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (68΄ Σταματελόπουλος), Ροσέρο, Μορέιρα (90΄+2 Παντελάκης), Παμλίδης (60΄ Τζίμας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68΄ Ντεντάκης), Μπαχανάκ, Τζημόπουλος, Βήχος, Μουτίνιο, Μεχία (46΄ Χάμοντ), Μπελμόντ, Βρακάς (78΄ Τορό), Σκβάρκα (46΄ Λούα Λούα), Δούμτσιος (78΄ Τσιριγώτης).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA