Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να ήταν φαινομενικά ένα... ακίνδυνο ματς, όμως έγινε ντέρμπι και απόλυτο ροντέο στο φινάλε, με κόκκινη, σοβαρό τραυματισμό και τρομερή ένταση στους πάγκους! Μέσα από όλο αυτό, ο ΠΑΟΚ βγήκε ο μεγάλος νικητής στη μάχη με τη Λαμία (1-0) στην Τούμπα και διατήρησε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα της Super League! Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με 10 βαθμούς, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι που πάλεψαν με όλα τους τα μέσα, έμειναν στους δύο βαθμούς και την 12η θέση.

Διαβάστε ακόμη: Μίλτος Τεντόγλου: Η αντίδρασή του για τη Φαίη Σκορδά και η αφιέρωση στη μητέρα του

Μόλις στο 4' η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και «έβγαλε» το τετ-α-τετ του Τσιλούλη! Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό και άρχισε να παίρνει τα ηνία του ματς, με τον Σαράνοφ στο 23' να βγαίνει γρήγορα, λέγοντας «όχι» στον Νάρεϊ. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία φώναξε για πέναλτι, μετά από προβολή των αντίπαλων αμυντικών πάνω στο κεφάλι του Μανούσου, όμως η φάση ελέγχθηκε από το VAR, που έκκρινε πως δεν υπήρχε κάτι.

Στο 31' μετά από σέντρα σουτ του Μπίσεσβαρ, ο Σαράνοφ με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα, αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Μια άστοχη έξοδος του Κοτάρσκι άγχωσε κάπως τον ΠΑΟΚ, όμως ο Ντε Βινσέντι δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της. Ο Σιμόν παραχώρησε κόρνερ λίγο πριν ο Νάρεϊ στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτό δεν αποτράπηκε στη συνέχεια. Ο Κούρτιτς ξέφυγε από τον Σλίβκα που δεν αντέδρασε σωστά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς στο 43'!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται σωστά το αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο, όπως αυτό του Μανούσου στο 54'. Στο 66' μετά από σουτ του Τζανδάρη έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι και παρά τις πλάγιες προσπάθειες από τα δεξιά, οι Φθιωτοί περιορίστηκαν σε κάποια κερδισμένα κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά είχαν την ασφάλεια του γκολ και περίμεναν. Οι πολλές αλλαγές και τα φάουλ έριξαν τον ρυθμό, με τη μεγαλύτερη στιγμή να είναι ένα χαμένο γύρισμα του Νάρεϊ στο 76', από αρκετά καλή θέση! Στο φινάλε έγινε ροντέο, με τον βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι να χτυπά τον Σιμόν και να ακολουθεί σύρραξη με... όλους! Ο Τσαγκαράκης έχασε εντελώς τον έλεγχο, βγάζοντας απλά κίτρινη κάρτα στον Σιμόν. Μάλιστα στο 90+10' η Λαμία είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ σε φάση διαρκείας, όμως ο ΠΑΟΚ άντεξε.

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης κράτησε 15 λεπτά καθυστέρηση, καθώς προέκυψε ο τραυματισμός του Κοτάρσκι στο κεφάλι, έπειτα από σκληρό χτύπημα του Ρίτσμοντ Μποάκιε που αποβλήθηκε, με τον Σβαμπ να κάθεται για τα τελευταία δευτερόλεπτα κάτω από τα δοκάρια.  

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)  

 

Κίτρινες: Κούρτιτς, Φελίπε Σοάρες - Μανούσος, Σιμόν

Κόκκινες: Μποάκιε (90+12')

  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (71’ Σβαμπ), Νάρεϊ, Αουγκούστο (63’ Φελίπε Σοάρες), Μπίσεσβαρ (62’ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (63’ Τόμας). 

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83’ Γιακουμάκης), Τσιλούλης (68’ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (58’ Ασκόφσκι), Μανούσος (58’ Μποάκιε).

* Χρήστος Καρυπίδης (ΠΑΟΚ) και Γιώργος Κασναφέρης (Λαμία) αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του Τσαγκαράκη για διαπληκτισμό που είχαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Στα χέρια, στη συνέχεια, ήρθαν άνθρωποι από τους πάγκους και των δύο ομάδων, με τα πνεύματα να ηρεμούν με την επέμβαση της αστυνομίας.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA