Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ινδονησία μετρά τις πληγές της μετά τα πρωτοφανή επεισόδια σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ανατολική Ιάβα που άφησαν πίσω τους εκατόμβη νεκρών και τραυματιών. Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τις αρχές της χώρας οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 125 -διαψεύδοντας τις αναφορές των Μέσων για 174- ωστόσο την ίδια στιγμή ο αριθμός των τραυματιών έχει πολλαπλασιαστεί με 323 ανθρώπους να είναι χτυπημένοι και πολλοί εξ αυτών σοβαρά.

Διαβάστε ακόμη: Δραματικές εικόνες από τα άγρια επεισόδια σε γήπεδο της Ινδονησίας

Η απόφαση της αστυνομίας να προβεί σε χρήση δακρυγόνων και χημικών μέσα στο γήπεδο, κάτι που απαγορεύεται από τις οδηγίες της FIFA ήταν όπως όλα δείχνουν η αιτία για να προκληθεί ο πανικός που κατέληξε σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες σε αθλητικό γήπεδο. Σύμφωνα με τις αναφορές από τη χώρα, στο γήπεδο βρίσκονταν περί τους 42.000 θεατές, όλοι τους οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, καθώς δεν είχαν δοθεί εισιτήρια στους αντιπάλους. 

Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα της γηπεδούχου Αρέμα, εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο. Η αστυνομία ισχυρίζεται πως προσπάθησε να προφυλάξει τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη των δύο ομάδων από το πλήθος. Οι οπαδοί μεταξύ άλλων πετούν αντικείμενα ενώ επιτίθονται και στα οχήματα της αστυνομίας. Η απάντηση των αστυνομικών ήταν η χρήση δακρυγόνωνπου δημιούργησε αποπνικτική κατάστα. Εκατοντάδες οπαδοί τρέχουν προς την πύλη εξόδου για να αποφύγουν τα δακρυγόνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός. 36 άνθρωποι έχασαν σε εκείνο το σημείο τη ζωή τους καθώς είτε ποδοπατήθηκαν είτε υπέστησαν ασφυξία. «Είχε γίνει άναρχο. Άρχισαν να επιτίθενται σε αξιωματικούς, κατέστρεψαν αυτοκίνητα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Nico Afinta.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, ενώ πολλοί από τους τραυματίες άρχισαν να υποκύπτουν στα τραύματά τους μεγαλώνοντας έτσι τη μακάβρια λίστα με τους νεκρούς. Πολλοί τραυματίες διακομίσθηκαν στο κοντινό νοσοκομείο Kanjuruhan και υπέφεραν από τραύματα, δύσπνοια και έλλειψη οξυγόνου λόγω του συνωστισμού στο σημείο που έπεσαν τα δακρυγόνα.

Δείτε στην παρακάτω ανάρτηση καρέ καρέ το πως ξεκίνησαν και εξελίχθηκαν όλα...

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA