Μενού
  • Α-
  • Α+

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6-3 στο «Ετιχάντ» σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή του αγώνα τις άγριες διαθέσεις τους ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντε Χέα. Η Σίτι ήταν εμφανώς ανώτερη και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι αλλά συνέχισε να πιέζει ασταμάτητα την εστία των «κόκκινων διαβόλων».

Στο 34ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Χάαλαντ πήρε την κεφαλιά, με τον Μαλάσια να διώχνει μέσα από την τελική γραμμή και τους πρωταθλητές Αγγλίας να διπλασιάζουν τα τέρματά τους. Μάλιστα, σε ηλικία 22 ετών και 73 ημερών, ο Ερλινγκ Χάαλαντ έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρώτο του ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη φανέλα της Σίτι στην Premier League, μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι τον Οκτώβριο του 2011 (ήταν 21 ετών 72 ημερών).

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκρίλις κατέβασε την μπάλα, πάσαρε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος έβγαλε μία από τις... γνωστές του σέντρες από τα δεξιά και ο Χάαλαντ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με το 13ο φετινό του γκολ στην Premier League. Ο Χάαλαντ έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 13 γκολ στις πρώτες 10 εμφανίσεις του στην Premier League. Ο Νορβηγός μάλιστα το έχει καταφέρει σε μόλις 8 αγώνες. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και στο 44΄ -σε αντεπίθεση- ο Χάαλαντ γύρισε την μπάλα στον Φόντεν, ο οποίος με προβολή «έγραψε» το 4-0.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στην αρχή του δευτέρου μέρους, αλλά η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που σκόραρε, όταν στο 56΄ ο Αντονι νίκησε με φοβερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής τον Εντερσον. Στο 64΄, ο Χάαλαντ σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα, όταν μετά από ασίστ του Γκόμεζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα για το 5-1. Ο 22χρονος έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League με τρία χατ-τρικ σε τρεις διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις! Οι «πολίτες» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στο 73΄ ήταν η σειρά του Φόντεν να σημειώσει χατ-τρικ μετά από όμορφη κάθετη μπαλιά του Χάαλαντ διαμορφώνοντας το 6-1. Το μόνο που κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει στο... πιο αξιοπρεπές 6-3, με δύο τέρματα του Μαρσιάλ στο 84΄ και στο 90΄ (πέναλτι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (41΄ Γκόμεθ), Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (75' Αλβαρεζ), Γκουντογκάν (75' Λαπόρτ), Σίλβα ( 75' Μαχρέζ), Φόντεν, Χάαλαντ, Γκρίλις (75' Πάλμερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (40' Λίντελοφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46' Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (59' Κασεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70' Φρεντ), Ράσφορντ (59' Μαρσιάλ)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA