Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή αποφάσεων και εξελίξεων βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού την επόμενη ημέρα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και των όσων ακολούθησαν. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσω των πιο επίσημων χειλιών, εκείνων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις στο παιχνίδι της Λ. Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται κρίσιμα καθώς πρέπει να φανεί αν στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έχει προαναγγελθεί, έχουν... πέσει οι σφυγμοί ή αν η απόφαση για μετωπική σύγκρουση είναι ειλημμένη απόφαση στο μυαλό των διοικούντων τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακός κατά της κυβέρνησης - Βρέντζος: Εγκληματική οργάνωση στο Μαξίμου

«Πλήγμα» στα ταμεία και όχι μόνο...

Για κάθε κίνηση, ακόμη και την πιο ακραία της αποχώρησης από το πρωτάθλημα θα πρέπει να «ζυγιστεί» καθώς πέρα από τα ενδεχόμενα οφέλη, υπάρχουν και συνέπειες τις οποίες ο σύλλογος θα αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί. Συνέπειες τόσο οικονομικές καθώς θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες και ρήτρες όσο και στο εμπορικό προφίλ της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι από την συμμετοχή του στο Europa League εξασφάλισε πάνω από 12 εκατομμύρια, ενώ πρόπερσι το αντίστοιχο ποσό από το Champions League ήταν μεγαλύτερο από 33 εκατομμύρια. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι μέσω του κυπέλλου. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, που προβλέπει το ενδεχόμενο να υπάρξει αποχώρηση κάποια ΠΑΕ από τη Super League, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται 2 κατηγορίες, ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχό της. Παράλληλα, όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10%, δεν θα μπορούν να μετέχουν στη νέα διοίκηση, ούτε αυτοί, ούτε οι συγγενείς τους, μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Στο αγωνιστικό σκέλος, τα ματς που θα έχουν δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ισχύουν κανονικά, όμως όσα ακολουθούν και δεν γίνουν, θα τα χάνει με 3-0.

Το «μέχρι τέλους« και οι αντιδράσεις στον Τύπο

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι σκέψεις των διοικούντων την ΠΑΕ, στον κόσμο του Ολυμπιακού ήρθε απευθείας στο μυαλό το περίφημο «μέχρι τέλους» της μπασκετικής ομάδας. Ωστόσο οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά στα δύο αθλήματα και στις δύο περιπτώσεις, ώστε να μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως το ποδοσφαιρικό τμήμα μπορεί να βαδίσει πάνω στον ίδιο δρόμο. Για παράδειγμα η ομάδα μπάσκετ είχε εγγυημένη τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα ενώ υπήρχε η προοπτική των εκλογών στην ομοσπονδία. Παράλληλα έχει ενδιαφέρον και η «ανάγνωση« του Τύπου που είναι προκυμμένος στην ομάδα. Οι αντιδράσεις είναι μοιρασμένες σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα. Υπάρχει δηλαδή προβληματισμός για το ποιος είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα και αν θα πρέπει να πάει σε δραστικές και ακραίες πράξεις ή να διαλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

Η αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Με τέτοιες αποδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να πάρει το πρωτάθλημα από εκεί και πέρα, ό,τι έχει συμβεί από το πρώτο στο σημερινό ματς είναι μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σφαγές. Από το πρώτο λεπτό, με έναν στημένο διαιτητή, μία στημένη ομοσπονδία πάνε από το κακό στο χειρότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από οπαδούς μας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός, έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν χρειάζεται να αλλάξουν και μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές είμαστε νικητές. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και τώρα, αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, θα ακούμε τις απόψεις των μελών του ΔΣ και του κόσμου και να αποφασίσουμε. Σας λέω και πάλι και στεναχωρημένος είμαι και αγανακτισμένος είμαι γι' αυτό που ζήσαμε σήμερα. Αλλά από την άλλη πλευρά, είμαι χαρούμενος γιατί όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες απέδειξαν μπορούν να παίξουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και να νικήσουν, ακόμα κερδίσαμε και τη διαιτησία που από το πρώτο λεπτό ήταν καραστημένη αυτά έχω να πω, εμείς στο τέλος είμαστε νικητές.

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, από την άλλη πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει, να παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί. όταν αυτά καταπατούνται, πρέπει να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές. Θα γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασίσουμε» ήταν η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει την ίδια στιγμή και η... άλλη ανάγνωση των τοποθετήσεων μετά το από το παιχνίδι. «ο ελληνικό ποδόσφαιρο, διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία» ανέφερε ο κ. Βρέντζος βάζοντας στο τραπέζι την πολιτική διάσταση της κόντρας. Σε μια περίοδο μάλιστα που τα Μέσα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη προτάσσει με διαδοχικά ρεπορτάζ την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA