Μενού
  • Α-
  • Α+

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (7/11) η κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League και τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν είναι το Λίβερπουλ - Ρεάλ και το Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου, με τους δύο «πρόωρους τελικούς» να συγκετρώνουν τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Κατ' αρχάς, η Παρί Σεν Ζερμέν, των Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ, θ' αντιμετωπίσει τη γερμανική «μηχανή» της Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται για δύο από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, δεδομένης της αγωνιστικής ισχύος και της δυναμικής, που έχουν εφέτος, οι δύο ευρωπαϊκοί «κολοσσοί». Με τη μόνη διαφορά, ότι ο ένας θα μείνει «εκτός νυμφώνος».

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

Το δεύτερο «ζευγάρι», που θα μπορούσε κάλλιστα, να χαρακτηρισθεί ως «τελικός», είναι αυτό της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» του Κάρλο Αντσελότι, διαθέτουν ένα αξιόπιστο σύνολο, που εντυπωσιάζει σε Ισπανία και Ευρώπη, ενώ οι Μαδριλένοι θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ και του Κώστα Τσιμίκα, που απογοητεύουν στην Premier League, θέλουν να πάρουν «εκδίκηση» για την απώλεια του τροπαίου, στον περυσινό τελικό, όπου η Ρεάλ επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Βινίσιους.

Το ελληνικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στον Κώστα Τσιμίκα, καθώς η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, είναι το λογικό φαβορί στις αναμετρήσεις με την Μπριζ, κάτι που ισχύει, τόσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, που αναμένεται εύκολη ή δύσκολα να προκριθεί σε βάρος της Λειψίας, αλλά και για τη Νάπολι, που εφ΄όσον καταφέρει να διατηρήσει τη «δαιμονιώδη» φόρμα που διανύει, πιθανώς θα ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί τα υπόλοιπα «ζευγάρια», καθώς Μίλαν και Τότεναμ, Ντόρτμουντ και Τσέλσι, αλλά και Ιντερ και Πόρτο, θα διεκδικήσουν μία θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια για τη «φάση των 16» του Champions League, όπως προέκυψαν μετά τη σημερινή κλήρωση, είναι τα εξής:

  • Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
  • Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
  • Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  • Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)
  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία)
  • Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία)
  • Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 22 Φεβρουαρίου και οι «επαναληπτικοί», στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA