Μενού
  • Α-
  • Α+

O ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Βόλου στο γήπεδο της Τούμπας, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο «τρίποντο» με τα πέναλτι των Νέλσον Ολιβέιρα (28’) και Ντάγκλας Αουγκούστο (62’) κι ενώ ενδιάμεσα είχε πετύχει ένα γκολ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (30’).

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0 με μεγάλο νικητή τον... Παναθηναϊκό

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ. Το πέτυχαν στο 8’, με τον Φιλίπε Σοάρες, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε, έπειτα από τη χρήση του VAR, για επιθετικό φάουλ του Πορτογάλου στον Μπαριέντος. Οι Θεσσαλοί είχαν τις δικές τους στιγμές. Ο Χαβιέ Ματίγια ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ντόμινικ Κοτάρσκι στο 13’, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ και το σουτ του Πάολο Φερνάντες στο 25’. Δύο λεπτά μετά από πάσα του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο Αουγκούστο ανατράπηκε από τον Μάτιτς Κότνικ. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Ζίβκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι, στο τέλος του πρώτου μέρους. Σε κεφαλιά του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Υπόδειξη για πέναλτι, ωστόσο το χτύπημα του Μπαριέντος ήταν πολύ άστοχο - ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κοτάρσκι. 

Ο Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 51’, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Κότνικ, όμως, δέκα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι. Ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Ματίγια, με τον Αουγκούστο να παίρνει, αυτή τη φορά, την ευθύνη και να ευστοχεί για το 3-0. 

Οι συνθέσεις:  

  • ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (73’ Σβαμπ), Αουγκούστο (84’ Ντάντας), Ελ Καντουρί (74’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).  
  • ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87’ Λυμπεράκης), Μπαριέντος (66’ Μπατόκιο), Ματίγια, Μεταξάς, Φερνάντες (66’ Νοκάερτ), Οζέγκοβιτς (66’ Κούτσιας), Ντέλετιτς (78’ Φερνάντεζ).  

Παναιτωλικός – Λαμία 3-1

Με δύο γκολ του Νίκου Καρέλη ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής με 3-1 από τη Λαμία απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην έβδομη θέση.

Το σκορ στο «Αθανάσιος Διάκος» άνοιξε νωρίς και συγκεκριμένα μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Χουχούμης βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ντίας, που «έκοψε» για τον Καρέλη κι εκείνος με πλασέ έγραψε το 0-1. Η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση και πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Φέστα έφτασε στην ισοφάριση με τον Ντε Βινσέντι, που πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, εισήλθε σε αυτή με προσποίηση και νίκησε τον Ανέστη για το 1-1. Στο 27ο λεπτό ο Γκοράνοφ μάρκαρε απρόσεκτα τον Καρέλη στην περιοχή και το πέναλτι που καταλογίστηκε μετέτρεψε σε δεύτερο δικό του τέρμα ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος ευστόχησε στο 30΄ κι έφτασε τα 9 γκολ στην εφετινή Λίγκα, περνώντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Στο 57΄ ο Μποάκιε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τους γηπεδούχους, αλλά δύο λεπτά αργότερα τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με τον Λάρσον κι εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, με πρόβλημα στα πλευρά. Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο αγώνας «έσβησε», αφού η μεν Λαμία δεν κατάφερε να ξαναγίνει απειλητική, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και στο τέλος χτύπησαν στο 90΄+7, με τον Ζοάο Πέδρο να σκοράρει το τελικό 3-1 σε άδεια εστία.

Οι συνθέσεις:

  • ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σίλβα, Τζανδάρης, Νούνιες (56΄ Ασκόφσκι), Ντε Βινσέντι (76΄ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (76΄ Καραμάνος), Μανούσος (56΄ Μποάκιε, 64΄ Γιακουμάκης).
  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτεσον, Φλόρες, Ντίας (79΄ Μλάντεν), Μόρσεϊ (46΄ Σενγκέλια), Νταγκό (75΄ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86΄ Πέδρο)

     

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA