Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ποδοσφαιριστές του Ιράν έλαβαν προειδοποίηση από αξιωματούχους της Τεχεράνης ότι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο σοβαρής τιμωρίας για την «προσβλητική» απόφασή τους να μην ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της χώρας πριν από τον αγώνα με την Αγγλία στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυστηρά αντίποινα εάν αρνηθούν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο του Ιράν στα εναπομείναντα παιχνίδια του Μουντιάλ, προειδοποίησε Ιρανός πολιτικός, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Ουαλία την Παρασκευή.

Ο Medhi Chamran, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Τεχεράνης, προειδοποίησε ότι η χώρα «δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να προσβάλει τον ύμνο μας», αναφέρει ο Guardian. Οι παίκτες του Ιράν αρνήθηκαν να ψάλλουν τον ύμνο της χώρας στο γήπεδο Khalifa τη Δευτέρα, πριν από την ήττα τους με 6-2 από την Αγγλία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Να θυμίσουμε πως όλος αυτός ο χαμός ξεκίνησε από την απόφαση των ποδοσφαιριστών του Ιράν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την Τεχεράνη λίγο πριν το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησης με την Αγγλία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2022, καθώς κανένας παίκτης δεν έψαλλε τον εθνικό τους ύμνο. Αν και το Ιράν αγωνίζεται στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου, το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως οι παίκτες όπως είναι λογικό έχουν το μυαλό τους στην κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους. Ετσι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, μετά και τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ δεν έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο πριν το ματς με την Αγγλία. Παράλληλα, στις εξέδρες υπήρξαν πολλοί Ιρανοί που αποδοκίμασαν τον ύμνο της ίδιας τους της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA