Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην προημιτελική φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρασε η Αργεντινή, καθώς νίκησε 2-1 την Αυστραλία. Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε στον 1.000ο αγώνα της καριέρας του. Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος παίκτης σκόραρε στο 35ο λεπτό, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου!  Αν και αξιόμαχη μέχρι το τέλος, η Αυστραλία δεν κατάφερε να επικρατήσει της Αργεντινής που πήρε δίκαια τη νίκη. 

Διαβάστε ακόμα: Μέσι: Σκόραρε με... 1.000 σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ!

Ο Μέσι, άνοιξε το σκορ στο 35΄ στην Αργεντινή με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Αυστραλίας και στο 57΄ ο Άλβαρες έδωσε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης της «αλμπισελέστε» στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022. Το φινάλε, πάντως, ήταν θρίλερ, με την Αργεντινή να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και αυτό λίγο έλλειψε να της στοιχίσει, αλλά ο γκολκίπερ Μαρτίνες απέτρεψε το 2-2!

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά από ένα φιλικό το 2007, με την Αργεντινή να παίρνει τη νίκη 1-0 με γκολ του Ντεμικέλις. Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε Μουντιάλ. Το ματς στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά κλειστό, με τους Αυστραλούς να παίρνουν άριστα στο τακτικό κομμάτι. Η Αυστραλία με το εις βάρος της σκορ ήταν υποχρεωμένη να ρισκάρει περισσότερο στο β΄ μέρος, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ένα λάθος γύρισμα του Οταμέντι προς τον Μαρτίνες στο 53΄ λίγο έλλειψε να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Αργεντινού πορτιέρε, ο οποίος βγήκε έγκαιρα κι απομάκρυνε τη μπάλα προ του Ντιουκ. Η ομάδα του Σκαλόνι δεν «έψαχνε» το δεύτερο γκολ, ωστόσο, το βρήκε μετά το τρομερό λάθος του Ράιαν στο 57΄. Ο γκολκίπερ των «καγκουρό» προσπάθησε να ντριπλάρει τον Ντε Πολ στη μικρή περιοχή του, αλλά ο Άλβαρες που ήταν κοντά έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0. 

Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς η Αυστραλία κατάφερε να ξαναμπεί σε αυτό από ένα πολύ τυχερό γκολ που πέτυχε ο Γκούντγουιν στο 77ο λεπτό με τη... συνδρομή του Έντσο Φερνάντες. Περίπου 20 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Γκούντγουϊν έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κι ενώ η μπάλα έφευγε άουτ βρήκε στο σώμα του Φερνάντες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρτίνες (2-1). Με τη ψυχολογία στα ύψη οι Αυστραλοί τα έπαιξαν όλα για όλα στη συνέχεια και στο 81΄ έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά την τελευταία στιγμή ο Οταμέντι έβαλε το πόδι του κι ανέκοψε το σουτ του Μπέχιτς, ο οποίος είχε βρεθεί πολύ κοντά στο γκολ μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια.

Στο 89΄ ο Λαουτάρο Μαρτίνες μετά από ασίστ... μισό γκολ του Λιονέλ Μέσι απέτυχε να «κλειδώσει» την πρόκριση, όπως και στο 93΄ ο Ντε Πολ, πάλι από πάσα του «ψύλλου, νικήθηκε από τον Ράιαν. Κι αφού η Αργενντινή δεν τελείωνε το ματς με τη σωρεία ευκαιριών που έχασε στα τελευταία λεπτά, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλλειψε να το πληρώσει, αλλά ο Μαρτίνες έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Κούολ.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (80΄ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72΄ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80΄ Παλάσιος), Γκόμες (50΄ Λισάντρο Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (71΄ Λαουτάρο Μαρτίνες)

Αυστραλία (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (72΄ Κάρασιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (72΄ Κούολ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58΄ Χρούστιτς), Μακ Γκρι (58΄ Γκούντγουϊν), Ντιουκ (72΄ Μακλάρεν)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA