Νέο άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα απ’ τον Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκω, θέλει να συμβάλει με τις θέσεις της, τις απόψεις της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας».

Στις επικρίσεις, απάντησε ότι επιβάλλεται η συσπείρωση όσων περισσότερων προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, «χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η οικονομία σταθεροποιείται κι ανακάμπτει σιγά
-σιγά, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο η ανάπτυξη να είναι δίκαιη και να συμπεριλάβει και τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν πολύ από την κρίση.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι έπρεπε να γίνει, για να μπει τέλος σε «μια κατάσταση που απαράδεκτα υπήρχε για τρεις περίπου δεκαετίες», και εκτίμησε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται εντός του συνταγματικού πλαισίου, προσθέτοντας ότι όποιος έχει αντίρρηση για τον διαγωνισμό μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθαρά. Όποιος έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά και δεν εμπίπτει σε ασυμβίβαστα και έχει καθαρό πόθεν έσχες βεβαίως να πάρει την άδεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.