Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς αυτή η στήριξη να σχετίζεται με το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς δήλωσε ότι η αποχώρηση του το 2010 αξιολογείται με τα τότε πολιτικά δεδομένα και ότι πλέον, «η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας».

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία τη σύγκλιση της Αριστεράς με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και δεν αποκλείει μελλοντική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Στους επικριτές αυτής της επιλογής, απάντησε ότι η προσπάθεια εξόδου από την κρίση έχει «απέναντι της κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου» τα οποία «θέτουν προσκόμματα επιδιώκοντας την έξοδο με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα».

Ακόμη, μίλησε για δύο διαμορφωμένους πόλους: τον βαθύτατα νεοφιλελεύθερο – συντηρητικό και τον προοδευτικό, «ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να εξασφαλίσει τη σταθερή πορεία του προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».