Επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλαν πριν λίγα λεπτά 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν οι 14 βουλευτές και οι δύο ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί είναι οι:
1. Λευτέρης Αυγενάκης
2. Γεράσιμος Γιακουμάτος
3. Νίκος Παναγιωτόπουλος
4. Αθανάσιος Δαβάκης
5. Θεόδωρος Φορτσάκης
6. Μαρία Αντωνίου
7. Χρήστος Μπουκώρος
8. Κωνσταντίνος Βλάσσης
9. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
10. Στέργιος Γιαννάκης
11. Γιώργος Γεωργαντάς
12. Ελίζα Βόζεμπεργκ
13. Βασίλης Γιόγιακας
14. Μαρία Σπυράκη
15. Γιώργος Κασαπίδης
16. Χρήστος Κέλλας

Η απάντηση του Πλακιωτάκη

«Σήμερα προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που μας πλήγωσε όλους. Ένα απαράδεκτο γεγονός, που έπληξε την εικόνα και το κύρος της μεγάλης Παράταξής μας. Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους, δεν είναι η ώρα καταλογισμού ευθυνών. Ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, ως τη μόνη προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμοδίου οργάνου, το οποίο μπορεί να προσδιορίσει και τη διαδικασία», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ.