Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται συμμαχικές κυβερνήσεις

Ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε την ανάγκη για συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

Ανευθυνότητα στο πολιτικό σύστημα καταλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα «τεράστιες ευθύνες στον δικομματισμό για το κατάντημα της χώρας» και επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να πάμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις», είπε στη δευτερολογία του ο κ. Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα του κλεισίματος της αξιολόγησης στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Και πρόσθεσε: «Δεν λέχθηκε κάτι καινούργιο σήμερα στην αίθουσα. Έφθασε η ακροδεξιά να βγαίνει λάδι και να κραυγάζει ότι έχει δίκαιο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ για τους δημοκρατικούς αγώνες και το παρακράτος, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «κανένας επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει ακούγοντας τέτοιες συζητήσεις, ή αν κάποιοι απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Ο κ. Λεβέντης έδωσε έμφαση στις επενδύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του στην ενίσχυση ενός «μεγάλου αναποτελεσματικού δημόσιου κράτους που δεν προσφέρει, αντίθετα επιβαρύνει με τους χιλιάδες αργόμισθους που προστατεύονται».

«Προσβάλει την τιμή του πολιτικού κόσμου ότι διορίζαμε από το παράθυρο χιλιάδες άτομα στις ΔΕΚΟ και τους λέγαμε δεν θα φύγει κανείς ποτέ», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια χωρίς επενδύσεις; Αν ναι, τότε συνεχίστε το κόψιμο στις συντάξεις και καθίστε στην εξουσία όσο θέλετε».

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι έρχεται να απαριθμήσει «τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ» που είναι, όπως είπε, «ίδια με της δικής του παράταξης», και τον κάλεσε «αντί να θέλει να έρθει Βεζίρης στη θέση του σημερινού Βεζίρη» να βάλει πλάτη προς όφελος της χώρας.

«Αν μόνο η Cosco, ή ο Ιβάν Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι οι επενδυτές στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση, τότε να ζήσουμε όλοι σε αυτή την αίθουσα και να πάρουμε από 10 βραβεία ο καθένας», είπε κλείνοντας ο κ. Λεβέντης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.