Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Το ότι ο Κ. Χρυσόγονος αποτελούσε εδώ και καιρό ξένο σώμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστό. Το ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για να αποκοπεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έστειλε στο Στρασβούργο ήταν επίσης ορατό εδώ και καιρό. Το ότι ο εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε με κάθε τρόπο να εκθέτει τον Αλέξη Τσίπρα για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ του δέοντος προκλητικό. Το μόνο που κανείς στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου δεν γνώριζε ήταν η ημερομηνία της έκδοσης του διαζυγίου του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και όλες τις ενδείξεις θα πιστοποιηθεί σήμερα στην σχετική συνέντευξη τύπου που θα δώσει η Σοσιαλιστική Τάση στις 12:00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Πηγές που πρόσκεινται τόσο στην έδρα της κυβέρνησης όσο και στην έδρα του κόμματος εμφανίζονταν από χθες ενήμερες των εξελίξεων χαρακτηρίζοντας ήδη παρελθόν τον Κώστα Χρυσόγονο παρελθόν. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα είχαν να απαριθμήσουν και να υπενθυμίσουν ουκ ολίγες περιπτώσεις αρνητικών δηλώσεων και τοποθετήσεων όσο και αιχμών του ευρωβουλευτή κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά. “Το γυαλί έχει ραγίσει προ πολλού” ήταν το σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η κομματική βάση του κυβερνώντος κόμματος μάλλον με ανακούφιση αντιμετώπισε τις πρώτες πληροφορίες περί διαζυγίου του ευρωβουλευτή με το κόμμα που τον ενέταξε στα ψηφοδέλτιά του.

Το χρονικό της διάστασης

Μετά την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 19 Ιουλίου η Σοσιαλιστική Τάση είχε δώσει στην δημοσιότητα κείμενο μέσω του οποίου διατυπώνονταν αιχμές για την «παραγωγική ανάπτυξη της χώρας» σημειώνοντας παράλληλα ότι η «βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ». Λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση της ΚΕ, ο Κ. Χρυσόγονος σε τηλεοπτική του παρουσία, ερωτηθείς για την τοποθέτηση της μέχρι πρόσφατα προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο Μαξίμου, είχε ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας “ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα”. Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κ. Χρυσόγονος κατά την διάρκεια συνεντεύξεων δεν έχανε ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές και να ασκήσει κριτική σε υπουργούς.

Ποιοι αποτελούν τη Σοσιαλιστική Τάση

Η πάλαι ποτέ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο το καλοκαίρι του 2011 αρχικά ως “Ενωτική Κίνηση” και στην συνέχεια ενσωματώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ως Σοσιαλιστική Τάση εκλέγοντας μία 11μελή εκτελεστική γραμματεία την οποία σήμερα αποτελούν οι Κώστας Χρυσόγονος, Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.