ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/10/2017 07:00

Το Νοέμβριο ο διαγωνισμός για τα κανάλια

Προειδοποιητικό καμπανάκι του ΕΣΡ στο MEGA.

Το Νοέμβριο ο διαγωνισμός για τα κανάλια
Το Νοέμβριο ο διαγωνισμός για τα κανάλια
Ανάγνωση:

Ξεκινάει ουσιαστικά να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, καθώς το σχέδιο της προκήρυξης είναι σχεδόν έτοιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα μια σειρά εκκρεμοτήτων που αφορούσε τόσο στην αδειοδοτική διαδικασία των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και στον έλεγχο του προγράμματος και των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων. Με αυτά τα δεδομένα ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν στην Βουλή μια σειρά νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή να προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρ. Μορώνης έχει τοποθετήσει με πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του, τη δημοσίευση της Προκήρυξης στις αρχές Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα αγκάθι αποτελούσαν ορισμένες νομικές εκκρεμότητες που σύμφωνα με κύκλους του ΕΣΡ θα θωράκιζαν τον διαγωνισμό από ένα ενδεχόμενο μπαράζ νέων προσφυγών στο ΣτΕ από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης με την πλειοψηφία αυτών να δηλώνει αντίθετη με την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού αντιτίμου στο Ελληνικό Δημόσιο. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα ομάδα νομικών του ΕΣΡ βρισκόταν σε στενή συνεργασία με νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες προβλέψεις, ρυθμίσεις και βελτιώσεις ώστε το νομικό πλαίσιο που θα καλύπτει τον διαγωνισμό να μην έχει την παραμικρή «ρωγμή» που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν όσοι αντιτίθενται σθεναρά στην διενέργειά του. Ερωτηθείς μάλιστα ο Ρ. Μορώνης για τα αιτήματα των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, τόνισε ότι στο σύνολό τους απευθύνονται στην κυβέρνηση και όχι στο ΕΣΡ.

Προειδοποιητικό καμπανάκι του ΕΣΡ στο MEGA

«Το κανάλι με το πρόγραμμα που προβάλλει, θα έπρεπε να έχει κλείσει χθες», «η λειτουργία του MEGA βρίσκεται σαφώς έξω από κάθε νομιμότητα», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, συμπληρώνοντας ότι «δεν προβάλλει ειδήσεις και δεν πληρώνει τους εργαζόμενους» ως οφείλει. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι εάν το Συμβούλιο κινηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να αποφασίσει αναγκαστικά, βάσει νόμου, να ανακαλέσει την «άδεια» λειτουργίας του καναλιού. «Το Συμβούλιο δεν κινήθηκε για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο κ. Μορώνης και προσέθεσε: «Αν ασχοληθούμε, θα αναγκαστούμενα πούμε πηγαίνετε σπίτι σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ