Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η συνεδρίαση γίνεται με ευρεία ατζέντα, καθώς τη γραμματεία θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται των πολιτικών εξελίξεων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F16, το μεταναστευτικό, καθώς και το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

Ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλύσει τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα εξηγήσει αναλυτικά και το περιεχόμενο της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 που σημειωτέον έχει προκαλέσει ουκ ολίγα ερωτήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα της ΠΓ που θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα τεθεί επί τάπητος η πορεία της αξιολόγησης που ξεκίνησε με αρκετά ευοίωνα σημάδια από πλευράς δανειστών αλλά και το κοινοβουλευτικό έργο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την αξιολόγηση θα εξεταστούν οι πιθανοί τρόποι κατανομής του προσδοκώμενου φετινού πλεονάσματος καθώς για την Κουμουνδούρου η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ισχυρό πολιτικό χαρτί για την σχέση του κόμματος με την βάση. Μεταξύ των εισηγήσεων που θα δεχτεί ο κ. Τσίπρας είναι το πλεόνασμα να κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο στα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου – θέμα που προέχει για τους εταίρους – και σε όσο το δυνατό περισσότερες ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με μέλη της ΠΓ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί εισηγήσεις ώστε τα χρήματα του πλεονάσματος να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία ενώ δεν θα λείψουν και προτάσεις όπως αυτή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και αφορά σε μία οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει στο αναμενόμενο γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, με χαρακτηριστικό αξιοσημείωτο την διαλλακτικότητα που αυτή την φορά το ΔΝΤ επιδεικνύει σαν αποτέλεσμα της επαφές που ο ίδιος είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ για τη διευθέτηση του χρέους και όχι μόνο.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.