Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοτζιάς για Σαουδική Αραβία: Στήνουν ανύπαρκτη ιστορία, είναι πολιτική αλητεία

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία» και διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε γνώση της υπόθεσης από πέρυσι.

«Ανύπαρκτη ιστορία» χαρακτήρισε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία» και διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε γνώση της υπόθεσης από πέρυσι.

Ο κ. Κοτζιάς στο tweet του υποστήριξε πως τα εν λόγω έγγραφα είναι προϊόν διαπλοκής.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα απόρρητα έγγραφα

Κατά των «κύκλων» που «διατείνονται ότι η μη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων συνιστά αντιδημοκρατική μεθόδευση» βάλλει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών τους καλεί να εξηγήσουν «για ποιον λόγο και προς τι ψήφισαν οι ίδιοι» τη νομοθεσία περί απορρήτων εγγράφων ή «να ζητήσουν αλλαγή του νόμου αν θεωρούν ότι η εφαρμογή των νόμων του ελληνικού κράτους απειλεί τη δημοκρατία».

Παράλληλα το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του αναφέρεται στο τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τα απόρρητα έγγραφα «προς αποφυγή παρανοήσεων» καθώς «τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πολλές ανακριβείς πληροφορίες από δήθεν γνώστες της διαδικασίας που διέπει τον χαρακτηρισμό και αποχαρακτηρισμό κρατικών εγγράφων».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.