Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλισμών ζητά η ΝΔ

Αίτημα για την κλήση προσώπων που σχετίζονται με την συμφωνία για πώληση οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να καταθέσουν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα το πρωί, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής - κεκλεισμένων των θυρών - με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.

Μεταξύ άλλων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννης Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

Χατζηδάκης: «Γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία με τους Σαουδάραβες "αφού είναι όλα τζάμι;"»

«Γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία με τους Σαουδάραβες "αφού είναι όλα τζάμι;"» ρώτησε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ με τον Νίκο Παππά.

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε ρωτώντας επίσης: «Γιατί η κυβέρνηση παρέκαμψε τον νόμο για τους εξοπλισμούς, σε σχέση με τους μεσάζοντες, τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος λέει ότι "με εμάς, μεσάζοντες δεν θα υπάρξουν". Και τελικά προκύπτει ο κ. Παπαδόπουλος, τον οποίο αρνούνταν όλοι, ωστόσο ο κ. Καμμένος είναι "αγκαλιά" με αυτόν, γιατί;. Το δεύτερο ερώτημα είναι "αφού όλα είναι καθαρά, γιατί οι Σαουδάραβες δεν κλείνουν τη συμφωνία και η Ελλάδα δεν πήρε χρήματα"».

«Για τη ΝΔ το θέμα θα παραμείνει ανοικτό» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε, επίσης, για τον αριθμό των βλημάτων που περιελάμβανε η συμφωνία και την αναντιστοιχία με όσα ισχυρίζονταν η πλευρά των Σαουδαράβων κάνοντας λόγο για μη καθαρές συμφωνίες.

Το βέβαιο είναι ότι ενώ ευαγγελίζεστε ένα νέο ήθος, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά, ο κ. Καμμένος βρίσκεται αγκαλιά με ένα μεσάζοντα, ο οποίος έχει καταδικαστεί. Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην Επιτροπή των Εξοπλισμών, καθώς τα ερωτήματα της ΝΔ έμειναν αναπάντητα.

«Εμείς μιλάμε με στοιχεία» υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζουν στον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, και «δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ποτέ, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου γίνεται κυβέρνηση Καμμένου - Τσίπρα, με τον υπουργό Άμυνας να βάζει τις πινελιές του με κοινό παρονομαστή τον λαϊκισμό».

Η ΝΔ είναι το κόμμα της ελληνικής κεντροδεξιάς και όσο και αν ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις είναι μια πραγματικότητα, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη συμμετοχή Καμμένου σε μία αριστερή κυβέρνηση.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.