Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χατζηδάκης σε κυβέρνηση: Η σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου δεν πιστεύει το ενδιαφέρον σας

«Φοβάμαι ότι το ενδιαφέρον σας για τους φτωχούς δεν το πιστεύει ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου».

«Φοβάμαι ότι το ενδιαφέρον σας για τους φτωχούς δεν το πιστεύει ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Και δεν το πιστεύει διότι την ίδια στιγμή που λέτε αυτά, σας εκδικείται η πραγματικότητα. Με εικοσιένα διαφορετικούς τρόπους μειώθηκαν οι συντάξεις. Εκεί έφτασε το σκορ η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εσείς που κόπτεσθε για τους φτωχούς έχετε μειώσει δύο φορές το αφορολόγητο, έχετε αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ, έχετε αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, έχετε επιβάλει φόρο στον καφέ, έχετε επιβάλει φόρο στο ίντερνετ, έχετε επιβάλει φόρο στη σταθερή τηλεφωνία, αυξήσατε το φόρο στα οινοπνευματώδη, τον φόρο στα τσιγάρα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης. Και όλα αυτά τα κάνατε εσείς που είστε η φιλολαϊκή κυβέρνηση», είπε ο κ. Χατζηδάκης και καταλόγισε στην κυβέρνηση «φορομπηχτική πολιτική και υποκρισία».

«Χτες, όπως είχατε δικαίωμα φυσικά, εμφανιστήκατε αγκαλιά με έναν μεσάζοντα. Ελπίζω να μην το μετανιώσετε. Και όπως είχατε δικαίωμα, δια του πρωθυπουργού, κάνατε κάποιον αντιπερισπασμό, όπως νομίζετε, και είπατε να κάνουμε συζήτηση για τη φοροδιαφυγή. Εδώ κοίταξα όμως μερικά στοιχεία και είδα ότι εσείς που κόπτεστε για τη φοροδιαφυγή, έχετε μειώσει δραματικά τους ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία τόσο για τους ελέγχους του Κέντρου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) όσο και για τους ελέγχους των offshore αλλά και τους ελέγχους στα καύσιμα, για να σημειώσει ότι το λαθρεμπόριο ανθίζει.

«Λέτε ότι η οικονομία πετάει και ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός, τι και αν έχετε ψηφίσει τα μέτρα του 4ου μνημονίου, και ότι θα ζήσουμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα. Αλλά εγώ που κοιτάζω τα στοιχεία βλέπω ότι δεν έχετε κατορθώσει, με ένα τσουβάλι μέτρα, να μας ξαναγυρίσετε εκεί που ήμασταν το 2014» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ύφεση μαρτυρεί την οπισθοδρόμηση», η Ελλάδα «έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια» και αναρωτήθηκε γιατί τα capital controls εξακολουθούν, αν όλα πάνε καλά στην οικονομία.

 «Δεν έχετε κατορθώσει ακόμη να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Και όσο δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη, είναι μάταιο να μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Καμία χώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση, από πλευράς τραπεζικού συστήματος και capital controls, δεν μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για το μέλλον. Επομένως καλά είναι τα συνθήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.