Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Κίνημα Αλλαγής»: Το όνομα του νέου φορέα της Kεντροαριστεράς

«Κίνημα Αλλαγής» αναμένεται να είναι το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως συμφώνησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνάντησή τους συμφώνησαν επίσης να δημιουργηθεί ένα νέο όργανο για τον καλύτερο συντονισμό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Το όργανο αυτό θα αποτελείται από τους τέσσερις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους δύο Γραμματείς των ΚΟ και τους προέδρους. 

 

 

Η συμπόρευση αποτελεί μια πρώτη γεύση της κοινής πορείας των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων που θα έχει συνέχεια στις επόμενες κοινοβουλυτικές μάχες. Στελέχη των δυο κομμάτων είχαν ήδη συμμετάσχει σε κοινές συσκέψεις προετοιμασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο επιτελείο της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνει τη συγκρότηση δυο πολιτικών οργάνων μέχρι το Συνέδριο: Την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και την Πολιτική Γραμματεία. Στο πρώτο αναμένεται να συμμετάσχουν στελέχη από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς με στόχο τη συγγραφή ενός νέου προγράμματος αλλά και τη διαμόρφωση βασικών πολιτικών οργάνων και εργαλείων πολιτικής για το νέο φορέα. Στο δεύτερο - που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ότι θα αποκαλείται πολιτική γραμματεία - αναμένεται να συμμετάσχουν οι κκ. Ανδρουλάκης, Καμίνης, Θεοδωράκης που συμμετείχαν στις εκλογές ως υποψήφιοι, αλλά και οι κκ. Παπανδρέου και Θεοχαρόπουλος ως επικεφαλής των ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Το όργανο αυτό θα έχει ως αρμοδιότητα τη χάραξη βασικής πολιτικής γραμμής σε στρατηγικά ζητήματα και θέματα επικαιρότητας. 

Αντίδραση ΔΗΜΑΡ

«Οι αποφάσεις για το νέο φορέα, όπως και η ονομασία πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα» τονίζει η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου φορέα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.