Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παππάς: Οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το εγκώμιο του ΕΣΡ «έπλεξε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας «στο Κόκκινο». Ο Νίκος Παππάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, αξιοποίησε τη δουλειά που είχε γίνει ήδη για τον διαγωνισμό και πως τώρα οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να στηρίξουν την Αρχή για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

«Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος», πρόσθεσε.

 Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την ασυδοσία και την αναρχία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.