Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βενιζέλος για ανταλλαγή ομολόγων: Πανηγυρική πράξη συνέχισης της πολιτικής του 2012

«Πανηγυρική πράξη απόλυτης, εκ των υστέρων, υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012», χαρακτήρισε την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρεμβαίνοντας σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά «που η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει αυτήν την πολιτική, αξιοποιεί τα ομόλογα του 2012, τα λεγόμενα post PSI, ομόλογα τα οποία κράτησαν ως γέφυρα επικοινωνίας την Ελλάδα μέσα στις αγορές και τη δυνατότητα να επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης, τον Αύγουστο του 2018».

«Χαίρομαι γιατί έτσι έχουμε μία πανηγυρική πράξη απόλυτης, εκ των υστέρων, υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι εάν αυτό είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν είχαμε τη ρήξη και τη δευτερογενή κρίση, προ πολλού θα είχαμε βγει από την πίεση των μνημονίων και θα είχαμε περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή με την προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε συμφωνηθεί και αποφασισθεί από το Eurogroup το Νοέμβριο του 2014.

Ο κ. Βενιζέλος επέστησε ωστόσο την προσοχή να μην θυσιάσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, στο βωμό μίας επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγησης περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Τέλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του «γι΄ αυτήν την εκ των υστέρων καθυστερημένη υιοθέτηση και προσχώρηση», ζήτησε να εγκαταλειφθεί η μονοκομματική και στείρα αυτή επικοινωνιακή προσέγγιση σε σχέση με τη «δήθεν προοπτική καθαρής εξόδου που θυσιάζει τελικά την αναπτυξιακή προοπτική στο βωμό ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού» και να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει μία εθνική στρατηγική, στην οποία -όπως τόνισε- «αφιερώσαμε την προσπάθειά μας και την αγωνία μας μέχρι το 2015».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.