Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΝΔ: Ο Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή «ψευδοέγγραφα»

«Χρήση πλαστών εγγράφων» καταγγέλλει ο Μάκης Βορίδης.

Για χρήση «πλαστών εγγράφων» εκ μέρους του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων». Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

«Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθη ο κ. Βορίδης Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».

Ο κ. Βορίδης προειδοποίησε, πάντως, πως θα υπάρξει και άλλη σύνθεση του Κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με το ζήτημα, ενώ, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βορίδης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να εμφανίσει σύνδεση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον κ. Σφακιανάκη που κατονόμασε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.» «Ο νόμος έχει παραβιαστεί, στη συμφωνία υπήρξε μεσάζων, έχουν γίνει προσπάθειες  παραπλάνησης του κοινοβουλίου, έχουν τελεστεί αδικήματα, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, δεν θα την αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «βεβαιότητα πως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά». «Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σ/ Αραβία, εισάγει πολεμικό υλικό. Το να εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα είναι παράδοξο», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ με τη σειρά του προειδοποίησε πως οι ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται από  τη στιγμή που το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης του αδικήματος.

Επανερχόμενος, δε, ο κ. Βορίδης στο θέμα του πιστοποιητικού τελικού χρήστη, τόνισε ότι αυτά που παρουσίασε ο κ. Καμμένος έχουν δέκα διαφορές σε σχέση με πιστοποιητικά που εκδίδει η Σαουδική Αραβία σε άλλες περιπτώσεις. «Εκτιμάμε ότι τα έγγραφα είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά, πρέπει να δούμε πρωτότυπα», τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε «ψευδοέγγραφα» για να παραπλανηθεί το Κοινοβούλιο ως προς το θέμα της εκπροσωπήσεως.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.